Sosyal Medya

Dünya

Trump: Parasını ödesin Suriye'de kalalım

ABD Başkanı Trump, "Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek." dedi.



Suudi Arabistan'a son ziyaretinde 100 milyar dolarlık silah anlaÅŸması imzalatan ABD BaÅŸkanı Donald Trump'tan Suudileri üzecek bir açıklama geldi.

"ÖNCE PARAYI ÖDEYİN"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Amerika'daki temaslarına devam ederken, BaÅŸkan Trump"Suriye'den çıkma planı üzerinde çalışıyoruz. Suudi Arabistan bizim Suriye'de kalmamızı istiyorsa parasını ödemesi gerekecek." dedi.

"AMERÄ°KAN ASKERLERÄ° SURÄ°YE'DE KALMALI"

GeçtiÄŸimiz günlerde Suudi Prens Selman Time dergisiyle yaptığı röportajda "Amerikalı askerlerin Suriye'de uzun vadeli olmasa bile en azından orta vadede kalması gerektiÄŸine inanıyoruz. Suriye'deki ABD gücü, Washington'ın bu ülkenin geleceÄŸinde söz hakkına sahip olmasına da imkan verecektir." demiÅŸti.

ABD ve Mısır liderleri ile "güç pozu" verildiÄŸi günden bu yana ikili iliÅŸkilerini farklı notaya taşıyan Suudi Arabistan, ABD'yle iliÅŸkisinde vites yükseltmiÅŸti.

ABD - S.ARABÄ°STAN Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ°

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan'da ABD tarihinde türünün en büyük silah anlaşmasını imzalamıştı.

Oval Ofis'te gerçekleşen görüşmenin basına açık kısmında Trump, tablolalar üzerinde Amerika'nın Suudi Arabistan'a sattığı ve satacağı silahları göstermişti.

Trump'tan S. Arabistan'a Suriye göndermesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.