Sosyal Medya

Dünya

Hristiyan Birlik Partisi'nde İslam tartışması

İçişleri Bakanı Seehofer'in "İslam Almanya'ya ait değildir" sözleriyle koalisyon ortakları CDU ve CSU arasında başlayan tartışma sürüyor.



Almanya İçiÅŸleri Bakanı Horst Seehofer'in "Ä°slam Almanya'ya ait deÄŸildir" ÅŸeklindeki sözleri koalisyon ortakları Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) arasında görüş ayrılığı yarattı.

MÃœSLÃœMANLARA SAYGI

Alman Meclis BaÅŸkanı Wolfgang Schäuble, Ä°slam'ın Almanya'nın bir parçası olduÄŸunun artık kabul edilmesi gerektiÄŸini dile getirdi. CDU'lu politikacı Schäuble, Funke Medya Grubu'na verdiÄŸi mülakatta, "Tarihini gidiÅŸine engel olamayız. Ä°slam'ın artık Almanya'nın bir parçası haline gelmesi durumuyla herkesin yüzleÅŸmesi gerekiyor" dedi.

Schäuble, ancak Müslümanların da, Müslüman gelenekleriyle şekillenen bir ülkede yaşamadıklarının bilincinde olması gerektiğini vurguladı.

MERKEL'E TEPKÄ°

Müslümanlara saygı baÅŸlıklı açıklamaların geldiÄŸi Almanya'da yabancı karşıtlarının Merkel'e yönelik tepkileri de sürüyor.CSU Alman Meclis Grubu BaÅŸkanı Alexander Dobrindt ise Focus dergisine yaptığı açıklamada, "Ä°slam Almanya'ya ait deÄŸildir" sözünü tekrarladı. "Ä°slam Almanya'ya ait" sözünün göçmenlere yanlış bir mesaj olacağını belirten Dobrindt, bu sözün "uyuma engel" olduÄŸunu savundu. Göçmenlerin topluma uyum saÄŸlaması gerektiÄŸini vurgulayan Dobrindt, bu ülkede Almanları karşılarına alarak yaÅŸamamaları gerektiÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.