Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den İsrail'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Gazze saldırıları için kınama geldi.



Dışişişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in müdahaleleri ve Portekiz Parlamentosu'nda yaşananlara ilişkin açıklamalar geldi.

Ä°SRAÄ°L'E KINAMA GELDÄ°

DışiÅŸiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ä°srail'in Gazze'de bugün gerçekleÅŸtirilen barışçı protesto gösterilerine katılan Filistinlilere yönelik orantısız güç kullanımını ÅŸiddetle kınıyoruz. Ä°srail güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucunda yaÅŸanmakta olan can kaybı ve yaralanmalardan büyük endiÅŸe duyuyoruz. Ä°srail'in bölgede gerilimi daha da artıracak güç kullanımına ivedilikle son vermesi lazımdır. Uluslararası toplumu Ä°srail'i bu saldırgan tutumdan vazgeçirmesi için üzerine düşen sorumluluÄŸu yerine getirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

"ÜZÜNTÜ VERİCİ"

DışiÅŸiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Portekiz Parlamentosu tarafından Zeytin Dalı Harekatına iliÅŸkin olarak 29 Mart 2018 tarihinde yapılan açıklama maddi ve hukuki hataların yanısıra gerçeklikten uzak ve mesnetsiz ithamlarla doludur. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Ã–zgür Suriye Ordusu karşısında çaresiz kalan PYD/YPG terör örgütünün aÄŸzından yazıldığı aÅŸikar olan bu metnin ciddiye alınması ve kabul edilmesi mümkün deÄŸildir. Portekiz Parlamentosu'nun bir terör örgütünün propagandasına alet edilmesine izin verilmesi üzüntü vericidir. Gerçeklerden kopuk bir ideolojik körlük içinde kaleme alındığı anlaşılan bu açıklamanın Portekiz Parlamentosu'nun itibarına zarar vermekten baÅŸka bir etkisi olmayacaktır.

Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin sınır ve ulusal güvenliÄŸini saÄŸlamak amacıyla uluslararası hukuk temelinde yürüttüğü bir terörle mücadele harekatıdır. Bu Harekat, terörle mücadelenin sivillere ve sivil altyapıya zarar verilmeden yürütülebileceÄŸini kanıtlamıştır. Terör örgütünün kara propagandasına konu iddialarının asılsız olduÄŸu tek tek ortaya çıkmaktadır. Bu gerçekten bihaber olduÄŸu anlaşılan Portekiz Parlamentosu'nu, Türkiye aleyhtarı dezenformasyon faaliyetlerine prim vererek terörü desteklemek yerine, ülkemizin terörle mücadele çabalarını desteklemeye ve teröre karşı ülkemizle dayanışma sergilemeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.