Sosyal Medya

Güncel

Fransa ve ABD'nin açıklamaları değerlendiriliyor... Ankara gelişmeleri yakından takip ediyor

ABD’nin Suriye’den çok kısa zamanda askerlerini çekeceği, buna karşılık Fransa’nın Suriye’ye asker göndermeye başlayacağı açıklamaları başkent kulislerini de hareketlendirdi. Güvenlik kaynakları dün gece yaşanan bu ilginç gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtmekle yetindiler.



Hürriyet Gazetesi'nden UÄŸur ergan'ın haberine göre, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron’un, Suriye ile ilgili aldığı kararlar arasında Ankara ile Suriye Demokratik Güçleri arasında arabuluculuk yapmayı da gündemine aldığı iddialarıyla ilgili Ankara’da dün gece itibariyle Paris’ten gelmiÅŸ resmi bir bilgi bulunmuyordu. Ancak Macron’un yeni Suriye politikasıyla ilgili Fransa’nın Ankara Büyükelçisi’ni Türk tarafını bilgilendirmekle görevlendirdiÄŸi iddiasına Ankara’nın “Paris’in tutumunu terörü kollama” tepkisi vermesi bekleniyor.
 
Ankara’nın resmi tepkisinin bugün baÅŸta CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve DışiÅŸleri Bakanlığı olmak üzere en üst perdede verileceÄŸine kesin gözle bakılıyor.
 
CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN SERT ÅžEKÄ°LDE ELEÅžTÄ°RMÄ°ÅžTÄ°
Hatırlanacağı gibi CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, kısa süre önce Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Fransa’nın Zeytin Dalı Harekatı’na verdiÄŸi tepkileri sert bir dille eleÅŸtirmiÅŸti. Bu arada baÅŸkent kulislerinde Fransa’nın Suriye’ye asker gönderme kararıyla ilgili büyük bileÅŸenin terör örgütü PYD’nin oluÅŸturduÄŸu SDG’lilerle Menbiç’te görüşme yaptığı iddiaları da konuÅŸuluyor. Güvenlik kaynakları, gerek Fırat Kalkanı, gerekse Zeytin Dalı Harekatı sürecinde sahada kimi zaman Fransa askerlerine rastlandığı bilgisini de verdiler.
 
LİDERLER ZİRVESİNDE GÖRÜŞÜLECEK
ABD ve Fransa’nın Suriye ile ilgili aldığı kararı Türkiye’nin Moskova ve Tahran yönetimleriyle de masaya yatırması bekleniyor. 4 Nisan’da Ankara’da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ev sahipliÄŸinde Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ve Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla yapılacak Suriye’ye iliÅŸkin liderler zirvesinde konu ayrıntılı ÅŸekilde görüşülecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.