Sosyal Medya

Dünya

ABD'den Sincar mesajı: Türkiye girecekse...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert 'Türkiye Sincar'a bir operasyon düzenleyecekse bu Irak hükümetiyle koardinasyon içinde yapılmalı' dedi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Ankara’yı Irak’taki her türlü operasyon için BaÄŸdat’ın onayını almaya çağırdı. 

ABD DiÅŸiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’e perÅŸembe günkü basın brifinginde terör örgütü PKK’nın Irak’ta Sincar’ı terk etmeye baÅŸladığına iliÅŸkin haberler soruldu. PKK’nın ismini kullanmamaya özen gösteren Nauert’in PKK yerine ‘o gruplar’ demesi dikkat çekti.

PKK YERÄ°NE ‘O GRUPLAR’

Nauert’in Sincar açıklamasının detayları şöyle: "ÇoÄŸumuz Sincar’ı orada yaÅŸayan Yezidiler nedeniyle hatırlıyoruz. Yezidilerin bir kısmı kurtarılmıştı ancak bir bölümü de DEAÅž tarafından öldürülmüştü. O grupların Sincar’da olduÄŸuna iliÅŸkin haberleri gördük.

Türkiye’nin bu grupların Kuzey Irak ve Sincar’daki varlığı nedeniyle kaygılarını dile getirdiÄŸini anlıyoruz. ABD’nin beklentisi Irak’ta yapılacak her operasyonun Irak hükümetinin onayıyla yapılmasıdır. EÄŸer Türkiye Sincar’a gidecekse bunu Irak hükümeti ile koordine etmeleri gerekiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.