Sosyal Medya

Güncel

Metrobüs hattı uzatılacak mı? sorusuna cevap geldi

İBB Başkanı Mevlüt Uysal , Silivri'ye metrobüsün uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin sorusu üzerine;" Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaşların halini hepimiz görüyoruz. Şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken Silivri'ye uzatarak sorun çözülmez" dedi.



Ä°BB BaÅŸkanı Mevlüt Uysal , KÄ°PTAÅž'ın 1058 konuttan oluÅŸan Silivri Konutları 3. Etap Projesi'nin tanıtım toplantısında basın mensuplarının Silivri'ye metrobüsün uzatılıp uzatılmayacağına iliÅŸkin sorusu üzerine;

" Metrobüs ÅŸu anda normal kapasitesinin üzerinde. 500 bin yolcu olarak planlanmış. Åžu anda 900 bin yolcu taşıyor. Bu Silivri'ye uzandığı zaman 1 milyon 300 bin- 1milyon 400 bin yolcu demek. Bugün itibariyle Metrobüsü kullanan vatandaÅŸların halini hepimiz görüyoruz. Åžu anda var olan sıkıntıyı naslı aÅŸarız onun çözümünü ararken, Silivri'ye uzatarak o çözülemez. Eski Sirkeci-Halkalı dediÄŸimiz ÅŸu anda KazlıçeÅŸme-Halkalı Banliyö hattı çözüldüğü zaman önemli bir rahatlama olacak. Halkalı- Esenyurt-Beylikdüzü metromuzun Esenyurt'a kadar ihalesi yapıldı. Dört tane hattın yıl sonuna kadar bitirilmesini çözmüş olacak. O zaman Silivri'ye metrobüsü uzayıp uzamayacağını düşünmemiz lazım. Bugün uzatılırsa Silivri'deki vatandaÅŸlarımıza da kötülük yapmış oluruz" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.