Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan PKK Sincar'dan çekildi iddiasına cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'ın Varna şehrine hareketi öncesi basın toplantısında konuşuyor. Erdoğan, PKK'nın Sincar'dan çekildiği yönünde çıkan iddialara ilişkin, "Dün akşam itibariyle Irak Merkezi Yönetimi'nin Sincar'a yönelik bazı operasyon girişimlerini istihbarat örgütlerimizden aldım. Irak Hükümetinden bir yetkili gelecek. Bu görüşmeden sonra sağlıklı neticeyi alırız" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye-AB Zirvesi'ne katılmak üzere Ä°stanbulAtatürk Havalimanı'ndan Bulgaristan'ın Varna ÅŸehrine hareketi öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Hareketi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"AB ile köklü ilişkilerimiz var. İktidarımızda münasebetler hiç olmadığı kadar gelişti. Tam üyelik yolculuğu en önemli mesafeyi bizim dönemimizde aldı. Tıkanıklık yaşandığı dönemleri de beraber gördük. Fasıllar konusuna nasıl siyasi boyut kazandırıldığına da şahit olduk. Yolumuza döşenen mayınlara aldırmadan tam üyelik hedefiyle yolcyluğumuzu sürdürüyoruz.

AB'ye üyelik stratejik hedefimiz. Niyetini, ciÄŸerini çok iyi bildiÄŸimiz çevrelerin tam üyeliÄŸe mani olmalarına izin vermeyeceÄŸiz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.