Sosyal Medya

Güncel

NATO'daki skandalı ortaya çıkaran subayın ifadesi!

NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan skandalı ortaya çıkaran subaylar Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt ve Volkan Atayeter, Ankara’daki soruşturmada ifade verdi.



Norveç’te geçen yıl kasım ayında yapılan NATO tatbikatında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Atatürk’ü hedef alan skandalı ortaya çıkaran subaylar Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt ve Volkan Atayeter, Ankara BaÅŸsavcılığı’nın baÅŸlattığı soruÅŸturmada ifade vererek olayın geliÅŸimini anlattı.
 
Trident Javelin 2017 NATO tatbikatında, Atatürk’ün fotoÄŸrafının “düşman hedef” olarak kullanıldığı ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan adına sahte sosyal medya hesabı açıldığı ortaya çıkmıştı. Skandal dolayısıyla bir teknisyen ile subayın görevine son verilirken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türkiye’den özür dilemiÅŸti.
 
“SAYIN CUMHURBAÅžKANI’MIZA HAKARET ETTÄ°RMEM”
Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre skandalı ortaya çıkaran Binbaşı Bozkurt, ifadesinde Norveç’te yaÅŸananları şöyle anlattı:
 
“Tatbikatta geçici olarak MARCOM Halkla Ä°liÅŸkiler Ofisi’nde basın özetlerinin hazırlanması, geleneksel ve sosyal medya analizlerinin yapılması ve sosyal medya hesaplarının yönetimi konusunda görev yaptım. NATO Gizli GeniÅŸ Alan ağı üzerinde yer alan sayfada Twitter’ı simüle etmek maksadıyla oluÅŸturulan ‘chatter’ uygulamasında, ‘RTerdogan’ kullanıcı adıyla bir profil açıldığını tespit ettim. Ä°lk olarak Türkiye’nin senaryo gereÄŸi halen NATO ile harp halinde olan Skolkan Federasyonu’ndan SAA20 NG Füzesi almak üzere anlaÅŸma yaptığı gönderisinin yayınlandığını tespit ettim. Bu profilden sayın CumhurbaÅŸkanı’mız ve Türkiye aleyhine olumsuz algı oluÅŸturmak maksadıyla, eÄŸitim hedeflerine uygun olmayan ÅŸekilde, gerçek dünya ile eÄŸitim dünyasını birbirine baÄŸlayan ve Türkiye aleyhine paylaşım yapılması üzerine, durumu Binbaşı Özkan Yüksel ile Yarbay Applehans’a rapor ettim. Sayın CumhurbaÅŸkanı’mıza hakarete varan sözler söyletmeyeceÄŸimi ve onu düşman kuvvetler ile müttefik gibi gösteren bir paylaşımı kabul etmeyeceÄŸimi, derhal iÅŸlem yapılması gerektiÄŸini ifade ettim.”
 
DiÄŸer tanık Volkan Atayeter ise tatbikatta verilen bilgisayarda günlük tarama yaptığını anlatarak ÅŸunları söyledi: “Tatbikat için oluÅŸturulmuÅŸ düşman kuvvetler (Skolkan Federasyonu) sayfasına girdiÄŸimde, liderlerin resimleri içerisinde diÄŸer birçok uydurma resmin arasına Mustafa Kemal Atatürk’ün Ä°stiklal madalyalı resminin konulduÄŸunu tespit ettim. Albay Hakan Demirel’e bilgi verdim ve çok üzgün olduÄŸumu söyledim. Yaklaşık 1 saat içerisinde resmin kaldırıldığını ve yerine uçak resimleri konulduÄŸunu gördüm. Bir süre sonra da Sayın CumhurbaÅŸkanı’mız ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konularla alakalı özür mektupları tüm ülkelerin göreceÄŸi portal üzerinden gönderildi. Tatbikat ile ilgili o andan itibaren hiçbir görevi yerine getirmeyeceÄŸimize ve hiçbir toplantıya katılmayacağımıza dair hepimize toplu emir verildi. Kısa süre sonra da JWC HQ’dan ayrıldık ve gece Türkiye Cumhuriyeti tarafından gönderilen uçakla ülkemize döndük.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.