Sosyal Medya

Güncel

Goldstien adındaki Siyonist özel olarak yetiştirilmiş ve bu vahşi davranışının bir görev olduğuna inandırılmıştı

Milli Gazete yazarı Fatma Tuncer, El-Halil katliamını köşesine taşıdı.



Fatma Tuncer El Halil saldırısını gerçekleştiren Goldstein'in yalnızca bir cani ve deli olmadığı aynı zamanda bir zihniyetin temsilcisi olduğunu söyledi. Son dönemde yaşanan bazı gelişmelerin bunu somutlaştırdığını belirten Tuncer, bu zihniyeti besleyen argümanların ne olduğunu irdeledi.

Yazının Tamamı

El Halil, ÅŸehitleri ile belleÄŸimize kazınan bir ÅŸehir… Haziran Savaşı’nda Arap ülkelerinin yenilgiye uÄŸramalarını fırsat bilen Siyonistler namaz vakti Müslümanlara saldırarak çok sayıda kiÅŸiyi ÅŸehit ettiler. Hedeflerinde Hz. Ä°brahim Camisi vardı. Caminin haremini istila etmek ve burayı bir sinagog haline getirmek istiyorlardı.

Ä°ÅŸgalci teröristler, bir Ramazan günü görevlendirdikleri Siyonist’i yönlendirerek namaz kılan insanları kurÅŸun yaÄŸmurun tuttular. Ä°nsanlar secdede iken onların üzerine mermi yaÄŸdıran BarushGoldstien adındaki Siyonist özel olarak yetiÅŸtirilmiÅŸ ve bu vahÅŸi davranışının bir görev olduÄŸuna inandırılmıştı. Daha sonra konuyla ilgili araÅŸtırma yapan gazeteciler sorduklarında Yahudi halkı onun bu cinayetinden övgü ile söz etmiÅŸler ve ona gıpta ettiklerini ifade etmekten kaçınmamışlardı. Yahudi toplumunda çocuklara erken yaÅŸtan itibaren biz ve öteki ayrımı empoze ediliyor. ÖtekileÅŸtirilen toplumlara karşı kin ve nefret hissiyle büyütülen çocuklar vicdani duyarlılıklarını tamamen yitiriyorlar. GeçtiÄŸimiz günlerde bir anaokulunda çekilen o video bunun açık bir göstergesidir. Zulmü bir ibadet ve üstünlük unsuru olarak gören Siyonist zihniyet, doÄŸal olarak omurgasında hak, adalet ve ÅŸefkat olan Ä°slam’ı ve Müslümanları bir tehlike olarak görüyor.

Cuma vakti Müslümanları katleden Goldstien fanatik bir Yahudi’ydi ve Müslüman düşmanı olarak yetiÅŸtirilmiÅŸti. Ona göre Müslümanların kutsal gününde böyle bir saldırıyı gerçekleÅŸtirmek bir ayrıcalıktı.

 

Goldstien saldırıyı gerçekleştirmesi için görevlendirilmişti. Zaten böyle bir olayı onun tek başına gerçekleştirmesi mümkün değildi. Olay planlanmış ve Siyonist askerlerin desteği ile gerçekleşmişti. Nitekim Siyonist Goldstien namaz vakti secdedeki insanların üzerine kurşun yağdırırken hiç ara vermiyor, boşalınca silahı arkadaşına veriyor ondan şarjörü doldurulmuş olanı alıp ateş etmeye devam ediyordu. Cani, Selim İdris ve Nemir Mücahit adındaki gençler tarafından öldürüldü. Fakat daha sonra her iki gencimiz de şehit edildiler. Bir Ramazan günü Müslümanlar Cuma namazını icra ederken ağır bir saldırıya uğradılar. El Halil şehri karanlık bir güne tanıklık etti ve camide çok sayıda kişi şehit edildi. İkinci saldırı ise yaralılar hastaneye taşınırken yapıldı. Yaralıları hastaneye taşıyan bir kişi olayı şöyle anlatır: Birkaç yaralıyı hastaneye götürdüm.

Diğer yaralıları hastaneye ulaştırmaya çalışırken İsrailli askerler üzerimize kurşun yağdırmaya devam ediyorlardı. Askerlerin açtığı ateş sonucunda iki kişi şehit edilmişti. Onlardan biri Raci Gays diğeri ise KefahMerka adlı bir çocuktu. Siyonistlerin yürekleri o kadar katılaşmıştı ki, yaralıların peşinden koşuyor ve yaralılara ateş etmeye devam ediyorlardı. Siyonistlerin El Halil şehrine yaptıkları saldırıda KefahMerka da şehit düşmüştü. Kefah küçük bir çocuktu fakat küçücük bedenine sığmayan cesur yüreği ile hep zihinlerimizde kaldı.

Minareyi çalan kılıfını uydurur misali El Halil’de camii katliamını baÅŸlatan BarushGoldstien akli dengesi yerinde olmayan biri olarak lanse edilip olay geçiÅŸtirilmeye çalışıldı. Oysa bu cani bir kitleyi bir zihniyeti temsil ediyor ve onlar adına hareket ediyordu. Amerika’da doÄŸmuÅŸ daha sonra Yahudi yerleÅŸim merkezine taşınmış, burada yaÅŸamaya baÅŸlamıştı. Haham Meir Kahnenin sadık baÄŸlılarındandı. Ä°srail ordusunda epey zaman subay olarak görev almıştı. Ailesi koyu bir Yahudi’ydi ve onu Müslümanlara karşı kin ve nefretle büyütmüşlerdi.

El Halil katliamında çok sayıda Müslüman şehit edildi. Peki, saldırının arka planında ne vardı? Siyonist zihniyet gündemde olan Filistin halkının bağımsızlık mücadelesine izin vermiyor bu toplumu terör olarak kabul ettirme hevesi güdüyordu. O yüzden olayı yüzeysel açıklamalarla geçiştirerek, Filistin halkının haklı direnişini gölgede bırakmak istediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.