Sosyal Medya

Güncel

Mustafa Destici: Asıl hedef Centcom olmalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye, Suriye ve Irak'tan teröristlerin varlığından Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığını sorumlu tuttu.



Mustafa Destici, Adapazarı'nda Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun vefatının 9'uncu yılında düzenlenen anma programına katıldı.

Destici yaptığı konuÅŸmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın 5 yıl sonra yapılması durumunda Türkiye'nin ağır bedeller ödeyeceÄŸini belirterek, "Bu mücadele çok ciddi bir mücadeledir. Ben 2 kez bu safhada o bölgeye gittim. Kırıkhan, Hatay ve sınır ötesinde hem Özgür Suriye Ordusu'nu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ziyaret ettik. Bütün bu noktalara gittiÄŸimizde ÅŸunu gördük, harekatın ne kadar doÄŸru yürütüldüğünü, yönetildiÄŸini, ne kadar kapsamlı bir harekat olduÄŸunu, ne kadar hassas bir ÅŸekilde sürdürüldüğünü, bir sivilin bile burnunun kanamamasına hassasiyet gösterilerek yürütüldüğünü de gördük. Türkiye bu saatten sonra artık geri adım atamaz. Artık ok yaydan çıktı, hedefe varacak. Artık o devlete baÅŸ kaldıranların başı gövdeden ayrılmadan o kılıç kılına girmemesi lazım. EÄŸer biraz daha gecikirse bedeli çok daha fazla olurdu. 5 yıl önce bu harekat yapılsaydı belki bu kadar bedel olmazdı. Ama 3 yıl 5 yıl sonra temizlenirse çok daha büyük bedeller ödemek zorunda kalırız milletçe." dedi.

Mustafa Destici: Asıl hedef Centcom olmalı

"DEAŞ'I ABD'NİN KURDUĞUNU TRUMP SÖYLEDİ"

Türkiye'de 'SavaÅŸa Hayır' ÅŸeklinde sloganlar atan kiÅŸilerin PKK'lı teröristler olduÄŸunu kaydeden Destici şöyle konuÅŸtu:

"Geçen hafta sonu Almanya Berlin'deydim. Tabi orada Türkiye'nin bu operasyonlarından büyük rahatsızlık duyanlar var. Bakın ABD Suriye'nin kuzeyinde Centcom aracılığıyla her türlü terör Ã¶rgütlerini de destekliyor. Åžimdi bütün dünya ÅŸunu biliyor. Bu DEAÅž'ı ABD'nin kurduÄŸunu herkes biliyor. Bu bir gerçek. Trump söyledi, Obama döneminde kuruldu diye. Kendi ÅŸu andaki devlet baÅŸkanları bunu söyledi. PKK'yı da yıllardır destekliyor ve YPG'ye en ağır silahları verdi ÅŸu anda. ABD'ye bir ÅŸey demiyor Almanlar, Fransa ya da Ä°ngiltere. Bu Afrin operasyonu baÅŸladığında bir kısmı çıktı savaÅŸa hayır naraları atmaya baÅŸladı. Aslında onların derdi savaÅŸa hayır deÄŸil. PKK'lı oldukları için. Bir kısmı aleni, bir kısmı gizli, bir kısmı sempatizan oldukları için, ya da 1980 öncesi yol arkadaÅŸlıkları var. Seçimlerde görüyorsunuz. HDP'nin yanına bütün o aşırı sol partiler diziliyor. Bunların fikir dünyası, ideolojisi aynı."

Mustafa Destici: Asıl hedef Centcom olmalı

"ASIL HEDEF CENTCOM OLMALI"

Centcom'un bölgede olduğu sürece tehdidin ortadan kalkmayacağını ifade eden Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem Türkiye'den, hem Suriye'den, hem Irak'tan bu teröristleri temizleyeceÄŸiz. Amerika'ya raÄŸmen temizleyeceÄŸiz, Rusya'ya raÄŸmen temizleyeceÄŸiz. O ülkelerin yönetimlerine raÄŸmen temizleyeceÄŸiz. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na raÄŸmen temizleyeceÄŸiz hatta Centcom'u da söküp atacağız. Centcom olduÄŸu sürece bu tehdit oradan kalkmaz, bugün DEAÅž, YPG yarın da baÅŸka bir ÅŸey olur, dolayısıyla asıl hedef Centcom olmalı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.