Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Trump ve Putin ile görüşmesi hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi öncesinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesine ilişkin, "Dedik ki, biz buralardan artık geri adım atamayız" ifadelerini kullandı



CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti BaÄŸcılar Ä°lçe Kongresi öncesinde vatandaÅŸlara hitap etti. ErdoÄŸan, Trump ve Putin ile son iki gün içinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi telefon görüşmesine iliÅŸkin Afrin Harekatı'yla ilgili olarak, "Dedik ki, biz buralardan artık geri adım atamayız" dedi. 

Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın açıklamasından satır baÅŸları: 

Hamdolsun, bu darbeciler hedeflerine ulaşamadı ve hepsi ya Türkiye'yi terk ettiler veya şu anda cezaevlerinde sürelerini dolduracaklar. Hukuk devam ediyor. 3193 gazimiz var Allah'tan onlara şifa diliyorum.

Bitmedi, bazıları rahat durmadı, PKK. 40 yıldır bu PKK rahat durmuyor. Sabrettik, sabrettik, sabrettik bir yere kadar. Åžimdi geldiÄŸimiz yer ortada. Artık bunlara haddini bildirmemiz lazım. Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde inlerine girdik mi? Suriye'ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi mi? Åžu an itibarıyla etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3700'i aÅŸtı. Devam ediyoruz, devam edeceÄŸiz. Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda bunlara gereken ders verildi.  

"BURALARDAN ARTIK GERÄ° ADIM ATAMAYIZ"

Burada da 2 bin dönüm civarında arazi kontrolümüz altında. Buraya da artık geri dönüş baÅŸladı. Burada da kardeÅŸlerimiz yerlerine yerleÅŸecekler. Dün akÅŸam ABD BaÅŸkanı Trump ile de bu iÅŸleri konuÅŸtuk. 2 gün önce sayın Putin ile  de bu iÅŸleri konuÅŸtuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Bu millet tarihte mazlumların yanında olmanın adımını atmıştır dedik. Onun için aziz kardeÅŸlerim, bu hassasiyet içinde adeta Hatay'a, sınıra kervanlar halinde gidiyorlar oradaki Mehmetçiklerimizle birlikte buluÅŸmaya. Hamdolsun ÅŸu anda Afrin Harekatı da güçlü bir ÅŸekilde devam ediyor. Noktayı koyduk ama Afrin'le bitmeyecek. Ä°dlib var, Menbiç var. Buralarda da hak orada tecelli edene kadar yola devam. 

Mart, arkasından kasımda da CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi var. Buna hazır mıyız? Yeni bir dönem baÅŸlayacak. Åžu BaÄŸcılar, şöyle 90'lı yılların başında bu BaÄŸcılar nasıl bir BaÄŸcılar'dı. Biz burada seçim kampanyasına geldiÄŸimiz zaman çizmelerle dolaşıyorduk. Bugün farklı bir BaÄŸcılar var. Biz imar, inÅŸa, ihya, buna geldik. 

Tüm misafirlerimize kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Dışarıda şu anda bu salondaki kardeşlerimizin en az bir o kadarı var. Buradan Bağcılar'ın tüm mahallelerine, tüm vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Kongremizin şehrimiz, ilçemiz için, Bağcılar'la birlikte demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

BaÄŸcılar 16 Nisan'da yüzde 61'lik evet oranı ile adeta bir destan yazmıştır. Yeni destanlar yazmaya hazır mıyız? 

1992'nin BaÄŸcılar'ı neydi, bugünün BaÄŸcılar'ı ne. Buraya bakacağız, burada yaÅŸayanlar, yaÅŸayarak gördüler. BaÄŸcılar bugün 22 kilometre karelik alandaki 750 bin nüfusuyla Ä°stanbul'un önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. Bu bölge ilçe olduÄŸu ilk günlerde çamurdan geçilmeyen plansızlık abidesi bir yer durumundaydı. Seçim kampanyasında çizmelerle dolaÅŸtık. Burada seçimi kazandık ve bugünlere geldik. Güngören böyle, BeyoÄŸlu böyle. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.