Sosyal Medya

Güncel

Türkmenlerden Peşmerge'nin 'iki oy hakkı'na itiraz

Türkmenler, 12 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimlerde, Peşmerge güçlerinin iki oy hakkı bulunmasına tepklli



Türkmenler, 12 Mayıs'ta yapılması planlanan genel seçimlerde, Peşmerge güçlerinin iki oy hakkı bulunmasına tepki gösterdi.

Kerkük'teki Türkmeneli Partisi Yürütme Kurulu üyesi Ali Ekrem, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Peşmerge gücünün her bir unsuruna verilen biri sivil biri askeri olmak üzere iki seçmen kartı seçim kanunlarına aykırıdır.'' dedi.

Aslen Kerküklü olan ancak, halihazırda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) görev yapan PeÅŸmerge unsurlarının kentte oy kullanmasını istemediklerini söyleyen Ekrem, "PeÅŸmerge'ye verilen iki karttan biri iptal edilmelidir. PeÅŸmerge'nin bir oyunu IKYB'de diÄŸer oyunu da Kerkük'te kullanmasına izin verilmemeli.'' diye konuÅŸtu. 

Ä°hlale iliÅŸkin ellerinde resmi belgeler olduÄŸunu ve bu belgeleri Irak Bağımsız Yüksek Seçim KomiserliÄŸine bildirdiklerini dile getiren Ekrem, konuya iliÅŸkin tüm yasal yolları kullanacaklarını söyledi. 

Irak'ta 12 Mayıs'ta ülke genelindeki tüm siyasi partilerin katılacağı genel seçimlerde, ihlallerin önüne geçmek amacıyla oy kullanma hakkına sahip her vatandaşa Seçim Komiserliği tarafından oy kullanım kartı tahsis edildi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.