Sosyal Medya

Güncel

Adalet Bakanı'ndan Çiftlik Bank açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank'ın Kurucusu Mehmet Aydın ile ilgili "Her türlü hukuki yollara müracaat edildi, adalet yerini bulacaktır" dedi.



 
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank üzerinden insanları dolandıran Mehmet Aydın ile ilgili, “Kaçtıysa da baÅŸka bir ÅŸey olduysa da kırmızı bülten kararı çıkmıştır bu kiÅŸiyle ilgili, nerede olursa olsun uluslararası sözleÅŸme gereÄŸi her türlü hukuki yollara müracaat edilmiÅŸtir. Umuyoruz ki adalet yerini bulacaktır” dedi.
 
Bakan Gül, 'Eskimeyen EÅŸyalar, Yenilensin Hayatlar' projesi atölyesi açılışına katıldı. Açılışta konuÅŸan Bakan Gül, projenin öneminden bahsetti. KonuÅŸmanın ardından açılış kurdelesi kent protokolü tarafından kesildi. Daha sonra atölyeyi inceleyen Bakan Gül, denetimli serbestlik işçileriyle görüştü. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  Çiftlik Bank üzerinden insanları dolandırdıktan sonra gittiÄŸi Uruguay’dan da kaçtığı belirtilen Mehmet Aydın'ın yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldığını hatırlattı. Bakan Gül, “O konuda savcılık yurt dışı çıkış yasağı koydu ve gerekli incelemeleri yaptı. Yargı mercileri gerekli tutuklamaları yaptılar. Kaçtıysa da baÅŸka bir ÅŸey olduysa da kırmızı bülten kararı çıkmıştır bu kiÅŸiyle ilgili. Nerede olursa olsun uluslararası sözleÅŸme gereÄŸi her türlü hukuki yollara müracaat edilmiÅŸtir, yargı makamları bu konuda titizce konuyu takip etmektedirler. Umuyoruz ki adalet yerini bulacaktır. Bizler de konuyu takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Bakan Gül, geçtiÄŸimiz gün atanan hakim ve savcılar için CHP’nin tutarsız atıflarda bulunduÄŸunu ifade ederek ÅŸunları söyledi:
 
“Yargıya bilinçli ve sistematik bir ÅŸekilde birileri hakim ve savcı olma hevesinde galiba. Hakim ve savcıların mahkemelerini bağımsız bırakmamız lazım. Elbette mahkeme kararları eleÅŸtirilebilir ama kalkıp da bütün hakimlere şöyle böyle hakim demek haksızlık. Bugün darbe giriÅŸimden beri darbecileri yargılayan, büyük bir fedakarlık içerisinde gayret eden hakim ve savcılara kimsenin haksızlık yapmasına izin veremeyiz. Hakim, savcılar kararıyla konuÅŸuyor bir mikrofon karşısında veya gurup toplantısında kürsüde, bir mikrofona konuÅŸan meslek grupları deÄŸil. Hakim ve savcıların kararına itiraz yolları vardır. Elbette ben de bir avukat olarak katılmadığım eleÅŸtirdiÄŸim kararlar var, olur, bunlar normaldir. 10 milyonun üzerinde dosya yılda hakim ve savcıların elinden geçiyor. DoÄŸru olmayan 10 karar olabilir buna da itiraz etme imkanı var. Türkiye’de hukuk sistemi var. Bu kararlara itiraz etmek yerine eleÅŸtirmek ve bütün hakim ve savcıları töhmet altında bırakmak büyük bir haksızlık olur. Buna müsaade edemeyiz. Yargı bir gurubun veya bir kesimin deÄŸil ki. Bütün Türk milletinin yargısı. Ona bir leke gelirse Türk milleti incinir. Yargıya, yargısız infaz doÄŸru deÄŸil. Bir haksızlık varsa HSYK’ya itirazda bulunur. Hakimler ve ÅŸu mahkemeler böyle yapıyor demek doÄŸru deÄŸil. Varsa hata yapan hakim savcı onun da hesabını vermesi lazım. Kalkıp genelleme yapmak doÄŸru deÄŸil. Hata yapan hakim savcı hesabını verir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.