Sosyal Medya

YaÅŸam

20 bin taksi sürücüsünün belgesi yokmuş!

İstanbul’da yaklaşık 30 bin taksi şoföründen yaklaşık 20 bininin "Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi"nin olmadığı öğrenildi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME)1 Ocak 2017’den itibaren Ä°stanbul’da ÅŸoförler için Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi ÅŸartı getirdi.

Edinilen bilgiye göre, 17 bin 395 taksinin bulunduÄŸu Ä°stanbul’da 30 bin taksi ÅŸoföründen yaklaşık 10 bininde bu belge var. Bu belgeyi alabilmek için taciz, gasp, terör ve uyuÅŸturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından yargılanmamış olmak, psikoteknik belgesi, ehliyet GBT’si, tam teÅŸekküllü bir hastaneden alınmış saÄŸlık raporu gerekiyor.

BaÅŸvurusu uygun görülenlere "Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi"veriliyor. Ancak bu belgenin yenilenme süresi de var. Bu belge olmadan taksi kullanırken yakalanan sürücüye ve plaka sahibine ceza kesiliyor. Taksi de trafik polisi tarafından otoparka çekiliyor. Ä°stanbul Taksiciler Esnaf Odası eski BaÅŸkanı Yahya UÄŸur da "Tek sıkıntımız kaçak çalışan ÅŸoförlerin çok olması" diye konuÅŸtu. Taksi ÅŸoförleri ise birçok ÅŸoförde söz konusu belgenin bulunduÄŸunu belirtiyor. Belgesini gösteren bir taksi ÅŸoförü, ancak hastalık ve zorunlu hallerde araçlarını bir baÅŸka ÅŸoföre verdiklerini ifade etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.