Sosyal Medya

Dünya

Hollanda Başbakanı: Türkiye'yi kınamak istedik ama kınayamadık

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Afrin konusunda Türkiye'yi kınamak istediklerini ancak AB ve NATO üyelerinden destek gelmediğini söyledi.



Türkiye'nin de gündeme geldiÄŸi Hollanda Parlamentosu'ndaki Avrupa BirliÄŸi (AB) liderleri toplantısı ile ilgili oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Hollanda BaÅŸbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin ÖSO ile birlikte Afrin'e gerçekleÅŸtirdikleri askeri harekat konusunda Türkiye'yi kınamak istediklerini ancak AB ve NATO üyelerinden destek gelmediÄŸini söyledi.

Rutte, "ÇoÄŸu AB üyeleri ve müttefiklerimiz ile birlikte IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların zarar görmesinden ve insani durumdan endiÅŸe duyuyoruz. Alınan ateÅŸkes kararına ve insani savaÅŸ kurallarına saygı duyulması çaÄŸrısında bulunuyoruz." diye konuÅŸtu.

"Türkiye mülteci anlaşmasına bağlı kalıyor"

Türkiye ile AB arasında Mart 2016'da imzalanan mülteci anlaÅŸmasıyla ilgili konuÅŸan Rutte, "DoÄŸruyu söylemek gerekirse Türkiye'nin yapılan mülteci anlaÅŸmasına son derece baÄŸlı kaldığını düşünüyorum. Bence endiÅŸelenecek bir durum varsa da Türkiye'nin deÄŸil öncelikle Yunanistan'ın anlaÅŸmayı nasıl uyguladığına bakmak lazım. Problem daha çok Yunanistan'ın mültecilerin Türkiye'ye geri gönderilmesindeki uyguladığı iÅŸlemlerin hızından kaynaklanıyor. Bu durum Yunan adalarında probleme neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.