Sosyal Medya

Dünya

Kızıldeniz'de Türkiye ve İran karşıtı gizli toplantı iddiası

BAE adına ABD'de lobi faaliyetleri yürüten Lübnan asıllı iş adamı Nader'in, 2015'te Kızıldeniz'de bir yatta bazı Arap liderlerle gizli toplantı yaptığı iddia edildi.



BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) adına ABD'de lobi faaliyetinde bulunan ve "çocuk istismarı" gerekçesiyle hakkında soruÅŸturma açıldığı belirtilen Lübnan asıllı iÅŸ adamı George Nader'in, 2015 yılında Kızıldeniz'de bazı Arap liderleriyle gizli toplantı yaptığı Ã¶ne sürüldü.

Merkezi Londra'da bulunan "Middle East Eye" haber portalının bazı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Lübnan asıllı Amerikan vatandaşı Nader, 2015 yılının sonlarına doğru bazı Arap liderlerle Kızıldeniz'de bir yatta gizli toplantı gerçekleştirdi.

Gizli toplantıya katılan Arap liderlere "Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi (KÄ°K) ve Arap BirliÄŸinin yerini alacak 6 seçilmiÅŸ ülkenin bir araya gelmesiyle bölgesel yeni bir oluÅŸum" teklifinde bulunan Nader, "bu yeni oluÅŸumun Türkiye ve Ä°ran'ın nüfuzuna karşı bölgede ABD yönetimi tarafından itibar görecek bir güç haline gelebileceÄŸini" öne sürdü.

Toplantıya o dönem Suudi Arabistan Veliaht Prensi Yardımcısı olan Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi Åžeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi, Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife ve Ãœrdün Kralı 2. Abdullah'ın katıldığı aktarılan haberde, Nader'in söz konusu liderlere "teklifini kabul etmeleri halinde Washington yönetimine bu yönde baskı uygulayacağını" söylediÄŸi belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.