Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden BAE Dışişleri Bakanı'nın çirkin sözlerine tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye'yi hedef gösteren açıklamalarına tepki gösterdi.



Sözcü Aksoy, Al Nahyan’ın "Türkiye'nin Arap ülkeleri için tehdit teÅŸkil ettiÄŸine" dair açıklamasına iliÅŸkin bir soruya yazılı yanıt verdi.

Arap dünyasıyla müstesna tarihi ve beÅŸeri baÄŸları bulunan Türkiye’nin Arap ülkelerinin huzur, güvenlik ve istikrarına atfettiÄŸi önem ve Kudüs baÅŸta olmak üzere Ä°slam dünyasının ortak davalarına verdiÄŸi güçlü desteÄŸin herkesçe bilindiÄŸine iÅŸaret eden Aksoy, Türkiye’nin Suriye’nin siyasi birliÄŸi ve toprak bütünlüğünün korunmasına verdiÄŸi destek, bu ülkede kalıcı barış ve istikrarın saÄŸlanması için ortaya koyduÄŸu çabalar ve misafir ettiÄŸi 3,5 milyondan fazla Suriyeli kardeÅŸi için üstlendiÄŸi sorumluluÄŸun da ortada olduÄŸunu vurguladı.

Aksoy, TSK'nın Afrin'e yönelik operasyonunun ise Türkiye'ye yönelik terör tehdidini bertaraf etmek amacıyla yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Hal böyleyken, BAE DışiÅŸleri Bakanı’nın Türkiye’nin Suriye’ye müdahale ettiÄŸine ve Arap dünyası için bir tehdit oluÅŸturduÄŸuna dair açıklamasını anlamak ve iyi niyetle baÄŸdaÅŸtırmak mümkün deÄŸildir. Esasen bir süredir tarihimize ve Arap dünyasıyla iliÅŸkilerimize yönelik karalama niteliÄŸindeki beyanlarıyla BAE yetkililerinin hangi çevrelere hizmet etmeye çalıştıkları da gayet iyi bilinmektedir. Bölgenin içinden geçtiÄŸi kritik dönemde yapılması gereken, ortak bir kaderi paylaÅŸan dost ve kardeÅŸ halklar arasında nifak tohumları ekmek deÄŸil, bölgesel sorunların dayanışma içinde sahiplenilmesi ve her bir ülkenin bu sorunların çözümlenmesi için elini taşın altına koyma iradesini göstermesidir."

ANKARA / AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.