Sosyal Medya

Güncel

Abdulmetin Balkanlıoğlu, Belçika'da gözaltına alındı

Bir dizi konferans için Belçika’ya giden Abdulmetin Balkanlıoğlu, Brüksel Havaalanı’nda gözaltına alındı. Tepkilerin ardından Abdulmetin Balkanlıoğlu serbest bırakıldı.



Bir dizi konferans için Belçika'ya giden Abdulmetin BalkanlıoÄŸlu Hocaefendi, Brüksel Havaalanı'nda gözaltına alındı. Yeni Akit'in haberine göre; BalkanlıoÄŸlu, “Sözde insan hakları, özgürlükler ve demokrasinin beÅŸiÄŸi olan Avrupa BirliÄŸi'nin baÅŸkenti Brüksel'de eÅŸimle birlikte sorgusuz sualsiz gözaltında tutuluyorum” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

BELÇİKA, ZEYTİN DALI HAREKATI'NDAN RAHATSIZ

Türkiye'nin ‘Zeytindalı Harekatı'na ilk günden itibaren destek veren sohbetlerinde sürekli Türk güvenlik kuvvetlerinin yanında yer alan açıklamalar yapan Abdulmetin BalkanlıoÄŸlu'nun, Cuma Namazı kıldırmak ve Avrupa'da bir dizi konferans vermek için gittiÄŸi Brüksel'de eÅŸi ile birlikte gözaltına alınması ve sorgusuz, sualsiz 12 saat tutulması skandal olarak deÄŸerlendirildi. BalkanlıoÄŸlu'nun Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik konuÅŸma videolarını Belçika polisinin izlediÄŸi ve harekata yönelik açıklamalarından rahatsızlık duydukları öğrenildi.

12 SAATİ AŞKIN BİR SÜREDİR GÖZALTINDA TUTULDU

Bugün sabah saatlerinde İstanbul'dan kalkan uçakla Belçika'ya hareket eden Metin Balkanlıoğlu'nun 12 saati aşkın bir süredir Brüksel Havalimanı'ndaki küçük bir polis odasında tutulduğu bildirildi. Belçika polisinin Balkanlıoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik hiçbir açıklamada bulunmaması ise ayrıca dikkat çekici olarak bulundu.

BELÇİKA POLİSİ AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINIYOR

Sabah 09:05 uçağı ile Belçika'nın Başkenti Brüksel'e hareket eden Balkanlıoğlu, saat 11:00'de havaalanında polisler tarafından gözaltına alınırken yaklaşık 12 saat küçük bir odada tutuldu. Alınan bilgilere göre, Balkanlıoğlu'nun orada yaşayan Türk vatandaşlarının tepki göstermelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadan tutulduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Tepkilerin ardından Abdulmetin Balkanlıoğlu'nun serbest bırakıldığı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.