Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: FETÖ'nün en büyük cinayeti akılları esir alması

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Van'da üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Davutoğlu “FET֒nün en büyük cinayeti, insanların akıllarını köleleştirmesi ve akledebilme yeteneklerini yok etmesidir. Aklınızın esir alınmasına izin vermeyin” dedi.



Eski BaÅŸbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet DavutoÄŸlu, FETÖ’nün en büyük cinayetinin insanların akıllarını köleleÅŸtirmesi ve akledebilme yeteneklerini yok etmesi olduÄŸunu belirterek, “Aklınızın esir alınmasına izin vermeyin” dedi.

Bir dizi toplantıya katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Ahmet DavutoÄŸlu, Van Yüzüncü Yıl Ãœniversitesi (YYÃœ) SaÄŸlık Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı bünyesindeki Düşünce ve Medeniyet TopluluÄŸu tarafından düzenlenen 'DuruÅŸ KonuÅŸmaları' kapsamında gençlerle bir araya geldi. Van YYÃœ Cengiz Andiç Konferans Salonunda ‘Bilgi, Bilinç ve Ahlak’ üzerine bir konuÅŸma yapan DavutoÄŸlu, “Dünyanın en iyi insanı olsanız da aklınızın esir alınmasına izin vermeyin” tavsiyesinde bulundu.
Van’da ÅŸehir varken Avrupa’da ÅŸehir olmadığına iÅŸaret eden DavutoÄŸlu, Evliya Çelebi’nin anlattığı Van’ın Avrupa’dan çok zengin olduÄŸunu belirtti.

18-03/16/resimid_9178073.jpg

Meslek seçimi konusunu dinleyicilere anekdotlar halinde anlatan DavutoÄŸlu, “BaÅŸbakanlık dönemimden sonra akademisyen bir arkadaşım ‘gördüğünüz en önemli eksiklik nedir?’ diye sormuÅŸtu. En kıymetli özgürlük, zihin özgürlüğüdür. Ä°nsanoÄŸlunun en önemli alameti akledebilme yetisidir. Aklınızı kimseye kiraya vermeyin. O yeteneÄŸiniz sizin ÅŸahsiyetinizdir. FETÖ’nün en büyük cinayeti, insanların akıllarını köleleÅŸtirmesi ve akledebilme yeteneklerini yok etmesidir. Dünyanın en iyi insanı olsanız da aklınızın esir alınmasına izin vermeyin. Kendi hayatınızı yaÅŸayacaksınız. Kendi özünüzü terk etmeyin. Ne bir terör örgütüne ne de kimseye aklınızı, vicdanınızı, sezginizi terk etmeyin” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

YOLDAN ÖNCE YOLDAŞINIZI BULUN

Dört dostluÄŸun kendisini çok etkilediÄŸini söyleyen DavutoÄŸlu, “Hz Peygamber ile Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ile Hz. Selman-ı Farisi, Hz. Mevlana ile Åžems ve Yavuz Sultan Selim ile Hasan Can dostluÄŸudur. Yavuz Sultan Selim’in dosta ihtiyacı vardı. Hz. Peygamberin dosta ihtiyacı vardı. Dosta ihtiyacımız var. Allah sizleri, bizleri dostsuz bırakmasın. ‘Ben kendime yeterim’ diyenden daha yalnızı yoktur. Yoldan önce yoldaşınızı bulun” diye konuÅŸtu.

EN GÜÇLÜ KİŞİ KENDİSİNE BARIŞIK OLAN KİŞİDİR

Esas iletiÅŸimin yürekten yüreÄŸe, gönülden gönülle yapılan iletiÅŸim olduÄŸunu da sözlerine ekleyen DavutoÄŸlu, ahlakın güç ile hayata geçeceÄŸini ve gücün olmadığı yerde ahlakın olamayacağını söyledi. DavutoÄŸlu, “Kendinizi tanıyacaksınız, mekanı muhabbetle seveceksiniz. Zamanı öyle yaÅŸayacaksınız ki anın hakkını vereceksiniz. Tarihin öznesi olacaksınız. Bilginin öznesi olacaksınız. Meslek seçiminde kendi serüveninizi takip edeceksiniz. Düşünce yönteminde düşüncenin öznesi olacaksınız. Zihninizi özgür kılacaksınız. Ahlaklı olacaksınız, ahlakçı olmayacaksınız. En güçlü kiÅŸi kendisiyle barışık olan kiÅŸidir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuÅŸmanın ardından gençlerle hatıra fotoÄŸrafı çektiren DavutoÄŸlu, ardından Van YYÃœ Rektörlüğüne geçti. Eski BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun TuÅŸba Belediyesine bir ziyaret gerçekleÅŸtirmesi ve bu gece Van’da konaklaması bekleniliyor.

Programa Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

18-03/16/resimid_9177700.jpg

Öte yandan DavutoÄŸlu'nun eÅŸi Sare DavutoÄŸlu, Van Valisi ve BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Vekili Murat ZorluoÄŸlu'nun eÅŸi Sevcan ZorluoÄŸlu ile, Van'ın ErciÅŸ ilçesindeki kız öğrenci yurdunu ziyaret etti. 

SARE DAVUTOÄžLU ÅžEHÄ°T AÄ°LESÄ°NÄ° ZÄ°YARET ETTÄ°

Sare Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra, Afrin'de şehit olan Jandarma Onbaşı Rıdvan Çevik'in Vanyolu Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Burada acılı anne ile babaya taziyelerini ileten Davutoğlu, Erciş Öğretmenevi'nde onuruna verilen yemeğin ardından Van'a hareket etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.