Sosyal Medya

Dünya

Alman içişleri bakanı: İslam buraya ait değil

Alman bakan Horst Seehofer, İslamiyet'in Almanya’ya ait bir din olmadığını savundu.



Almanya İçiÅŸleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı Horst Seehofer, Bild gazetesine verdiÄŸi röportajda, Almanya’nın Hristiyanlıkla ÅŸekillendiÄŸini ifade etti.

Buna, pazar günlerinin tatil olması, Hristiyan dini günler ile Paskalya ve Noel gibi ritüellerin dahil olduÄŸunu belirten Seehofer, “Ä°slam, Almanya’ya ait deÄŸildir.” dedi.

Seehofer, ancak ülkede yaÅŸayan Müslümanların Almanya’ya ait olduÄŸunu kaydetti.

12 yıl önce baÅŸlatılan ve Müslüman dernek temsilcileriyle devlet yetkililerini bir araya getiren Almanya Ä°slam Konferansı’nın sürdürülmesini istediÄŸini ifade eden Seehofer, “Ä°slam Konferansı benim için önemli. Bizim, Müslüman derneklerle masaya oturmamız, diyaloÄŸu aramamız ve gerektiÄŸinde bunu geniÅŸletmemiz lazım. Benim mesajım ÅŸudur: Müslümanların bizim yanımızda veya karşımızda deÄŸil bizimle birlikte yaÅŸaması lazım. Bunu baÅŸarmak için karşılıklı anlayışa ihtiyaç var. Bu da birbiriyle konuÅŸmayla baÅŸarılabilir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın eski CumhurbaÅŸkanı Christian Wulff, 2010 yılında Ä°slam'ın Almanya'ya ait olduÄŸunu söylemiÅŸ, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel de 2015 yılında buna katıldığını ifade etmiÅŸti.

Seehofer'e tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Almanya'da camiler kundaklanıyor. Her gün Müslümanlara karşı en az 3 saldırı yapılıyor. Bunlara sesi çıkmayan İçişleri Bakanı Seehofer'in görevdeki ilk aklına gelen atraksiyon 'İslam Almanya'ya ait değil.' Maksat Müslümanları dışlayarak Bavyera eyalet seçimlerine start vermek.'' ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu İslam'ın Almanya'nın doğal bir parçası olduğunu anlamanın bir zaman meselesi olduğuna dikkati çekerek, ''Dışlama retoriğini uygulamak yerine, Almanya'daki Müslümanların güvenliği konusunda endişelenmeyi tercih etmek gerekir. Eskiden sinagoglar yakıldı, bugün camiler yanıyor. Almanya gerçekten sadece izlemeye devam mı edecek?'' değerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.