Sosyal Medya

Güncel

Hakim tepelerde namlular Afrin'e çevrildi

TSK zırhlı birlikleri ve özel kuvvetleri Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılması hedeflenen Suriye’nin Afrin kentini gören hakim tepelerde oluşturulan üslere mevzilendi.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20 Ocak'ta terör örgütlerinin baskısına son vererek hem sınır güvenliÄŸini saÄŸlamak hem de Suriyelilerin evlerine güven içerisinde dönmelerine olanak vermek adına Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı baÅŸlattı. Harekat kapsamında Kilis ve Hatay sınırından Suriye’ye geçen TSK birlikleri, Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte birbiri ardına Afrin kırsalındaki köyleri terör örgütlerinden arındırdı.

Harekatın 50'nci gününde ise TSK ve ÖSO güçleri 200’ü aÅŸkın köy ve stratejik noktayı terörden temizledikten sonra hedeflenen Afrin’i gören hakim noktalara ulaÅŸtı.

HAKÄ°M TEPELERE KONUÅžLANDILAR

Kuzey, batı ve güneyden olmak üzere 3 ayrı noktadan ilerleyen TSK güçleri, Afrin’i gören hakim tepelere ulaÅŸtıktan sonra burada üslenmeye baÅŸladı. Çevresindeki köyleri de terörden arındıran TSK birlikleri, Afrin’i gören hakim noktalara zırhlı birlikleri ile üs kurdu.

NAMLULAR AFRİN'E ÇEVRİLDİ

Ä°ÅŸ makineleri ile yapılan düzenlemenin ardından buraya konuÅŸlandırılan tank ve obüslerin namluları Afrin’e çevrildi. Afrin’i gören tepelerdeki siperlere yerleÅŸtirilen zırhlı birliklerin yanı sıra TSK’nın özel kuvvetleri ile meskun mahal operasyonuna katılacak birliklerin Ã¶zel kuvvetleri de aynı bölgede konuÅŸlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.