Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanlığından o hadsizliğe çok sert cevap!

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’da ırkçı ve İslam karşıtı kesimler ile PKK terör örgütünün Türk camilerine yönelik saldırılarını kınadı.



DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Almanya’nın Berlin ÅŸehri ve Lauffen am Neckar kasabasındaki Türklere ait iki camiye son günlerde saldırılar düzenlendiÄŸi üzüntüyle öğrenilmiÅŸtir. Sözkonusu saldırılarda can kaybı yaÅŸanmaması tek tesellimizdir. Lauffen am Neckar'da 9 Mart gecesi molotof kokteyliyle düzenlenen saldırı terör örgütü PKK yanlısı kiÅŸilerce üstlenilmiÅŸ olmakla birlikte, dün gece Berlin’deki camiye yapılan saldırının failleri henüz belirlenememiÅŸtir. Son dönemde Almanya’da ırkçı ve Ä°slam karşıtı kesimler ile PKK terör örgütünün Türk camilerine yönelik saldırılarında artış yaÅŸandığını endiÅŸeyle müşahede ediyoruz” denildi.

Açıklamada, “PKK'nın Lauffen am Neckar'daki camiye yapılan saldırıyı üstlenmiÅŸ olması ve bu tür eylemlerin devam edeceÄŸine yönelik açıklamaları, bu örgütün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuÅŸtur. PKK'ya müsamaha gösterilmemesi yolundaki uyarımızı yineliyoruz. Sözkonusu saldırıların faillerinin bir an evvel bulunarak gerekli cezalara çarptırılmalarını ve benzer saldırıların meydana gelmemesi için tüm önlemlerin alınmasını Alman makamlarından bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.