Sosyal Medya

Güncel

Facebook'tan ikiyüzlülük

Filistinli gazeteciler Facebook’un İsrail’in suçlarına ortaklık ettiğini söylüyor.



Filistinli gazeteciler Facebook'un İsrail'in suçlarına ortaklık ettiğini belirtiyor.

Onlarca Flistinli gazeteci sivil toplum örgütü Gazeteciler Destek Cemiyeti eliyle Facebook'u protesto etti. Facebook'un Filistin'den açılan hesapları düzenli olarak engellediğini söylediler.

Al-Jazeera'ye göre, Gazze'de BM ofisi önünde toplanan medya çalışanları ellerinde “Facebook Ä°srail'in suçlarına ortaktır.”, “Facebook Ä°srail iÅŸgalinden yanadır.” pankartlarını taşıdı.

"DÃœZMECE BAHANELERLE HESAPLAR KAPATILIYOR"

Hamas sözcüsü Salama Maarouf, Facebook'u Filistin'den 200 hesabı geçen yıl, 100'den fazla hesabı da 2018'de sınırlandırmakla suçladı. Maarouf, Facebook'un “düzmece bahanelerle” hesapları engellediÄŸini ifade etti.

Hamas sözcüsü Facebook'un “Düşünce ve ifade özgürlüğünün büyük bir ihlal edicisidir.” diyerek Ä°srail facebook hesaplarının yüzde 20'sinin “Filisitinlilere karşı ÅŸiddeti açıkça kışkırttığını” ekledi.

Ä°SRAÄ°LLÄ°LERÄ°N HESAPLARINA DOKUNAN YOK

Maarouf ayrıca, “Filistinlleri öldürmek çaÄŸrısıyla durum paylaÅŸan Ä°sraillilere hiçbir ÅŸey olmuyor fakat Filistinliler yaÅŸanan bir olayı veya Ä°srail askerlerince gerçekleÅŸtirilen bir vakayı olayı paylaÅŸtıklarında Facebook hesabı ve sayfayı katabiliyor ya da gönderiyi siliyor.” diye konuÅŸtu.

Aralık ayında The Intercept sitesi Facebook'un Ä°srail hükümet yetkilileriyle Filistinlilerin seslerini sosyal medyada sansür yoluyla bastırmak için iÅŸbirliÄŸi yaptığını haberleÅŸtirmiÅŸti. Haberde Ä°sraillileri eleÅŸtiren hesapların “kışkırtıcı” olarak etiketlendiÄŸi, ardından kaldırıldığı veya içeriÄŸinin engellendiÄŸi kaydedilmiÅŸti.

"SADA SOCIAL" SOSYAL MEDYA Ä°HLALLERÄ°NÄ° KAYDEDÄ°YOR

Al Jazeera'nın haberine göre, iki yıl önce ise Facebook Ä°srail Adalet Bakanlığı ile Filistinlilerin hesaplarının “izlenmesi” ile ilgili bir anlaÅŸma imzalamıştı. Bu olayın ardından ise birçok Filistinli gazeteci ve eylemci “Sada Social”ı kurarak sosyal aÄŸlarda yaÅŸanan Filistinlilere yönelik engellemeleri duyurmaya çalıştı.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.