Sosyal Medya

Güncel

Hedefteki Nurettin Yıldız cephesinden 'montaj' savunması!

Nurettin Yıldız’ın kurucusu olduğu Sosyal Doku Vakfı’ndan açıklama var.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ‘sözde ilahiyatçılara’ karşı önlem alınması çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, konuyla ilgili olarak Hükümet Sözcüsü ve AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ’ı görevlendirdiÄŸi kaydetmiÅŸti. BozdaÄŸ’a konudan duyduÄŸu rahatsızlığı anlatan ve Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’nın da konuyla bizzat ilgilenmesini isteyen CumhurbaÅŸkanı, “Ä°lahiyatçılar daha cesur olsun, gerçek, sarih din anlayışını bu kiÅŸiler anlatsın. Sözde diyanetçilerin Ä°slam dininin yanlış anlaşılmasına sebep olmasının önemli alınsın” demiÅŸti.
 
Nurettin Yıldız’ın kurucusu olduÄŸu Sosyal Doku Vakfı’ndan bu sözlere yanıt geldi.
 
Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
Yaklaşık bir yıldan beri, Vakfımız Onursal BaÅŸkanı Nureddin Yıldız Hoca’nın sohbetlerinden bazı bölümler cımbızlanıp alınarak ve montajlanıp servis edilerek algı operasyonları yapılmaktadır.
 
Algı operasyonu yapılıyor
 
Son olarak, 2007 yılında yapılmış olan “Kadın Cariye DeÄŸildir” baÅŸlıklı sohbetten kısacık bir bölüm alınmış ve hiç ilgisi olmadığı halde Diyanet Tv’nin logosu da eklenerek servis edilmiÅŸtir. Bu iftira ve çarpıtmaya cevabımız, yine söz konusu sohbetin kendisidir.
 
Nureddin Yıldız Hoca, bir bölümü alınıp çarpıtılan Kadın Cariye Değildir sohbetinde şöyle demektedir:
 
“Müslümanlar olarak biz, güzel bir evlilik yapmakla, sorunsuz, sıkıntısız yaÅŸayacağımızı zannederek yanılıyoruz. Erkekler olarak kadınları cariyemiz görüyoruz. Kadınlar da erkekleri, güzelliklerinin bedelini çeken hamallar olarak görüyorlar. Ä°kisi de yanlış. Ne kadınlar erkeklerin cariyesi, ne de erkekler kadınların hamalı, ikisi de doÄŸru deÄŸil. Erkekler de kadınlar da Allah’ın kuludur. Erkek de kadın da cennete ve cehenneme gideceÄŸi bir yol yürüyor. Erkek de kadın da Rabbinin huzurunda hesap vereceÄŸi bir hayat yaşıyor. ErkeÄŸin kadından hiç bir üstünlüğü yok. (Nureddin Yıldız Hoca sohbetinde aynı cümleyi tekrar ediyor) ErkeÄŸin kadından hiç bir üstünlüğü yok. ErkeÄŸin kadından sadece sorumluluk fazlalığı var.”
 
….
 
“Allah Teala ‘erkekler kadının hakimidir’ diyor, ‘sömürgecisidir’ demiyor. ‘Hakimidir’ ne demek? Çalışmak, kazanmak, aileyi geçindirmek, çocukların cenneti kazanmalarını saÄŸlamak… baba sorumluluÄŸu, erkek sorumluluÄŸu.”
 
…..
 
“Biz ÅŸuna iman ederiz; Rabbimizin önünde kuluz. ErkeÄŸiyle, kadınıyla aynı namazı kılıyoruz, aynı orucu tutuyoruz, aynı haccı yapıyoruz, aynı cihadı yapıyoruz. Sorumluluklarımızın farklı olması, birimizin diÄŸerine üstün olduÄŸunu asla göstermez. Kimse kimsenin kulu deÄŸildir!”
 
….
 
“Biz; ne kız çocuÄŸumuz iken, ne hanımlarımız iken, ne analarımız iken, ne de kız kardeÅŸlerimiz iken kadınlara karşı bir sorumluluk taşıdığımız için üstünlük taşımıyoruz.”
 
….
 
“Hanımını Allah’ın adını kefil göstererek sen aldın. Allah’ın adıyla, Peygamber’in sünneti ile bu kadın sana emanet edildi. Allah’ı kefil gösterip zevkine göre iÅŸkence yapamazsın. Kadının sorumlususun, kadına bir puan üstünsün, ama kadının kralı deÄŸilsin, kadının hizmetçisi de deÄŸilsin. Herkes hayatını yaşıyor, herkes cennete girmek için uÄŸraÅŸacak.”
 
….
 
“Åžeytan bunu abartıp ‘bu seni sömürüyor’ diye ona söylüyor. Sana da gelip ‘Allah bunu senin ayağının altına serdi, cadaloz seni dinlemiyor’ diyor. Beni baÅŸka yerden kışkırtıyor, onu baÅŸka yerden kışkırtıyor. Ä°kimiz de, düşmanımızın ÅŸeytan olduÄŸunu bildiÄŸimiz halde, ipi onun eline vererek zehir zemberek bir hayat yaşıyoruz. Böylece Allah’ın rızasını da kaybediyoruz.”
 
….
 
“Birbirimizi ÅŸikâyet ederek deÄŸil, birbirimizi idare ederek ancak Allah’ın rızasını kazanırız. ”
 
….
 
“Evinde huzuru olmayan bir kadın, ibadetten zevk alamaz. Aynı ÅŸekilde evinde huzur olmayan bir erkek, huzurlu bir namaz da kılamaz. Kıldığı namazda bile karısına ne cevap vereceÄŸini, saçının neresinden asılacağını hesap eder. Onun orucunda da sıkıntı vardır. Duaların en makbul olduÄŸu iftar saatinde bile karısı ile kavga eder.”
 
….
 
“Biz haddimizi ve hakkımızı bilmek zorundayız. Aksi takdirde eÄŸer haddimizi bilmez, hakkımızı da bilmez isek, sıkıntıyı kendimiz üretmiÅŸ oluruz.”
 
….
 
“Kadın Cariye DeÄŸildir” baÅŸlıklı bir saatlik sohbet bu ÅŸekilde devam ederken, Nureddin Yıldız Hoca kadına uygulanan ÅŸiddet konusuna da deÄŸiniyor. Hemen her gün “namus” cinayetlerinin iÅŸlendiÄŸi, kadınların sokak artasında “namus” gerekçesi ile infaz edildiÄŸi bir zaman diliminde toplumu uyarıyor ve böyle bir durumda Ä°slam’ın hükmünü açıklıyor.
 
“FuhÅŸa bulaÅŸmış ahlaksız bir kadın” karşısında kocasının nasıl davranabileceÄŸine açıklık getiriyor.
 
Bu tür iffetsizlikle ilgili durumlarda, erkeÄŸin isterse boÅŸanacağını ama kadın boÅŸanmak istemiyorsa erkeÄŸin de bu durumda çiÄŸnenen onurunu telafi etme yoluna gitmesi durumunda ayet ve hadislerin belirlediÄŸi sınırlar çerçevesinde kadını sembolik (can yakmadan) olarak nasıl “dövebileceÄŸini” anlatmaktadır.
 
Ä°ÅŸte 2007 yılında yapılan “Kadın Cariye DeÄŸildir” baÅŸlıklı sohbetin içinden cımbızla alınıp montajlanarak ve hiç ilgisi olmadığı halde Diyanet Tv’nin logosu da eklenerek, günlerce “Ä°slam’da kadın dövme teknikleri” vb çirkin baÅŸlıklarla yayınlanan o videoda anlatılan mesele; iffetsizlik durumlarında erkeÄŸin ancak ve ancak sembolik bir tepki gösterebileceÄŸine müsaade eden, cinayet iÅŸlemesini yasaklayan, iÅŸkence etmesini yasaklayan, kadının canının yanmasını, en ufak bir yaralanma ve hatta çizik bile oluÅŸmasını haram kabul eden, Ä°slam Fıkıhçılarının ortaya koyduÄŸu hükümlerdir.
 
Bu hükümler; ÅŸiddet sarmalında kıvranan, canı sıkılanın can aldığı, gücü yetenin gücü yettiÄŸini öldürdüğü, özellikle kadınların evham ve şüphelerle katledildiÄŸi, yuvaların dağılıp çocukların yetim ve öksüz kaldığı bir topluma vaaz edilmiÅŸ hükümlerdir. Bu “öldürürüm, vururum, kırarım, namusumu temizlerim” diyen erkeÄŸe, “hayır öldüremezsin, vuramazsın, kıramazsın, hatta çizik bile oluÅŸturamazsın, canını bile yakamazsın” demektir.
 
Ve bu hükümler, ÅŸu veya bu hocanın sözleri deÄŸil, Allah’ın ayeti ve rahmet peygamberi Resûlullah Sallallahü aleyhi ve sellem’in hadisi ÅŸerifleridir.
 
Bu vesile ile; bu çirkin kampanyada bilerek veya bilmeyerek yer alan vicdan sahibi herkesi bir daha düşünmeye, adaletle hareket etmeye davet ediyor ve iftiralarla ilgili yasal haklarımızın takipçisi olduğumuzu hatırlatıyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.