Sosyal Medya

Dünya

Trump ve Kim görüşecek

ABD Bakanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un mayıs ayında görüşecek.



Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim'in görüşme daveti kabul ettiği ve mayıs ayında görüşecekleri belirtildi.

Nükleer silah çalışmalarında bir türlü ortak noktayı bulamayan iki liderin görüşmesi bu konu üzerine olacak. Son dönemde birbirlerini tehdit etmeyi bırakan Kuzey Kore ve ABD liderleri, mayıs ayında masaya oturacak.

TRUMP MEKTUBA OLUMLU CEVAP VERDÄ°

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong, ABD'li yetkililerle görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da basın açıklaması yaptı.

Kuzey Kore lideri Kim'in Trump'a gönderdiÄŸi ve içinde ABD BaÅŸkanı ile en kısa sürede görüşme beklentisinin de yer aldığı bir mektuptan bahseden Chung, "BaÅŸkan Trump, kalıcı bir ÅŸekilde (Kore Yarımadası'nın) nükleerden arındırılması amacına ulaÅŸmak için mayıs ayında Kim Jong-un ile görüşeceÄŸini söyledi." ifadesini kullandı.

"KÄ°M FÃœZE DENEMESÄ° YAPMAYACAK"

Chung, "Kim ayrıca Kuzey Kore'nin bundan sonra herhangi bir nükleer veya balistik füze denemesi yapmaktan kaçınacağı vaadinde bulundu. Ayrıca ABD ile Güney Kore arasındaki rutin askeri tatbikatların sürmesi gerektiÄŸini anladığını belirtti."deÄŸerlendirmesini yaptı.

 

Güney Koreli yetkili ayrıca, bu adımlarla iki ülke arasında barışçıl bir çözüm bulunması umutlarının daha da güçlendiğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.