Sosyal Medya

Güncel

Yunan Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'yi işgal tehditi!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye'ye karşı hadsiz tehditler savurdu. Pavlopulos, "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız" diyerek Türkiye'yi tehdit etti.



Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopulos On Ä°ki Adaların Yunanistan’a veriliÅŸinin 70’inci yıldönümü kutlamaları için Nisiros adasında gerçekleÅŸtirilen törene katıldı. Burada On iki adanın tarihine iliÅŸkin açıklamalarda bulunan CumhurbaÅŸkanı, Yunanistan'ın toprak bütünlüğü üzerinden Türkiye'ye hadsiz tehditler savurdu.

"EGEMENLİĞİMİZİ KORUMAK İÇİN ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM"

On iki ada ve enerji ahasında yaÅŸanan gerginliklere iliÅŸkin konuÅŸma yapan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopulos “Görev sürem boyunca, sadece bu sürede de deÄŸil, her zaman Nisiros’un ve On Ä°ki Adaların asırlık tarihini ve inkar edilemez Yunanlığını savunmak için üzerime düşeni yapacağım. Ayrıca ülkemizin ve dolayısıyla Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) topraksal bütünlüğünü ve egemenliÄŸini korumak için de üzerime düşeni yapacağım” dedi.

"ATALARIMIZIN YAPTIÄžINI YAPARIZ"

Yunan CumhurbaÅŸkanı'nın tehditleri bununla da sınırlı kalmadı. Törenin ardından Yunan basınına konuÅŸan Pavlopulos Türkiye topraklarında hak iddia etti, "Tarihsel olarak bize düşmesi gereken topraklara sahip olamayabiliriz" diyerek KurtuluÅŸ Savaşı öncesi Yunan iÅŸgaliyle Türkiye'yi tehdit etti.

Pavlopulos cümlesinin devamında, "Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız" cevabını vererek Türkiye'yi iÅŸgal etmeye yelteneceklerini söyledi.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Pavlopoulos'un, "Tarihsel olarak bize düşmesi gereken topraklara sahip olmayabiliriz…", "Tarih bizi mecbur ettiÄŸi takdirde atalarımızın yaptığını yaparız…" ÅŸeklindeki sözlerine de yanıt verdi.

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamada, "CumhurbaÅŸkanı Pavlopoulos’u uluslararası hukuka ve ülkemizin sınırlarına saygı duymaya, makamına yakışmayan ve sebepsiz yere gerginliÄŸe yol açacak söylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.