Sosyal Medya

Güncel

Vicdan Konvoyu: İsyanımız bu sessizliğe

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez, Vicdan Konvoyu'nu ve Suriyeli kadınların yaşadıklarına ilişkin Gaste24.com’dan Ezgi Aşık’a çarpıcı açıklamalarda bulundu



'Vicdan Konvoyu' BeÅŸÅŸar Esad rejiminin zindanlarında hukuksuzca tutulan 6 bin 736 kadının sesini duyurmak için yola çıktı. Çok sayıda STK'nın desteÄŸiyle yola çıkan konvoyda Suriyeli kadınları temsilen götürülen 6 bin 736 yazma, sınırdaki tellere asılacak. www.gaste24.com’a konuyla ilgili deÄŸerlendirmelerde  bulunan Ä°nsan Hakları ve Adalet Hareketi (Ä°HAK) Genel BaÅŸkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez, "Suriye'deki savaÅŸ, çocuk ve kadın maÄŸduriyeti konusunda herhalde insanlığın geldiÄŸi en utanç verici tablo. Bir taraftan katliamlar devam ederken, Guta'yı görüyoruz. Çocuk cesetleriyle karşı karşıyayız." dedi. Suriye'de iÅŸkencelere maruz kalan kadınlar ile görüştüğünü belirten Sönmez, hapishanede ÅŸiddet ve tecavüze uÄŸrayan daha sonra bir ÅŸekilde serbest kalan yaklaşık bin kadının intihar ettiÄŸinin altını çizdi.

GÖKYÜZÜ GİBİ 7 YILDIR AĞLIYORUZ

Suriye hapishanelerinde beklenen vicdanın bu konvoy ile yola çıktığını dile getiren Gülden Sönmez, “Ãœzgünüz gökyüzü gibi 7 yıldır aÄŸlıyoruz. Dünya sessiz kaldıkça siz daha fazla eziliyorsunuz. Dünyanın dört bir yanından din, dil ve ırk fark etmeden bir dünya kadın toplandık. Ä°nsanlığın vicdanına doÄŸru yola çıkıyoruz.”

GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜLER

Suriye savaşının baÅŸladığı günden bu yana çocuklara ve kadınlara yönelik savaÅŸ suçlarının arttığına dikkat çeken Sönmez, Suriye’de 1 milyona yakın insanın katledildiÄŸini ve 15 milyonun çocuk olduÄŸunu belirterek, “Çocuk, kadın, yaÅŸlı ve erkek ayırt edilmeden 13 milyon yüz 4 insan hapishanelerde uygulanan iÅŸkenceler yüzünden hayatını kaybetti.” dedi.

VÄ°CDANLARA SESLENSÄ°N

Gülden Sönmez Vicdan Konvoyu’nun amacının Suriye’de savaşın baÅŸladığı günden bu yana baÅŸta kadınlara yönelik iÅŸkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle gelen dramlara dikkat çekmek olduÄŸuna dile getirerek; “Suriye’de yaÅŸananlar bizim gündemimizde. Sürekli konuÅŸuyoruz. Ben yıllardır insan hakları alanında çalışıyorum. Bir kadın olarak beni sürekli rahatsız eden, isyan ettiren ÅŸey; bu sessizliktir. Bu görüşmelerin sonucunda biz böyle bir proje çıkardık. Adını da 'Vicdan Konvoyu' koyduk ki, vicdanlara seslensin.''

YENÄ°KAPI’DAN HATAY’A YOLCULUK 

Dünyanın dört bir yanında binlerce kadın, Suriye’de Esed rejiminin hapishanelerinde iÅŸkence ve tecavüze maruz kalan kadınların sesi olmak için Yenikapı’dan Hatay’ya doÄŸru yola çıktı. Konvoy Hatay’a vardığında kadınların serbest bırakılması için çaÄŸrıda bulunacak.

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.