Sosyal Medya

Güncel

Özel Harekatı bombalayan pilotun hücresinden örgüt talimatı çıktı

FETÖ'nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât’ı bombalayıp 44 polisi şehit eden F-16 pilotu ve FET֒nün mahrem sorumlusu Hüseyin Türk’ün hücresinde örgüt talimatı çıktı. Ele geçirilen talimatta "Bu günler Allah’ın izni ve inayetiyle elbet bir gün bitecek ve belki daha büyük görevler verilecek, belki asıl zorlu sınav o zaman başlayacak" yazıldığı belirlendi.



FETÖ’nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında Akıncı Hava Ãœssü’ndeki olaylara iliÅŸkin davanın sanıkları arasında yer alan Hüseyin Türk, üste pilot kurmay yüzbaşı ve F-16 pilotu olarak görev yapıyordu. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Ramazan Dinç tarafından hazırlanan iddianamede Türk’ün Akıncı eksenli olayların baÅŸaktörlerinden biri olduÄŸu ifade edildi.
 
Ä°ddianamede, Türk’ün, 16 Temmuz 2016’da 03.24 ve 03.25’te ‘Aslan 6’ kodunu kullanan F-16 uçağı ile TBMM’ye 2 bomba atarak 32 kiÅŸiyi yaraladığı, ‘Aslan 3’ kodunu kullanan F-16 uçağı pilotu UÄŸur UzunoÄŸlu ile bir adet GBU-10 bombasını Gölbaşı’nda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire BaÅŸkanlığı’na attığı ve 44 kiÅŸiyi ÅŸehit edip 36 kiÅŸiyi yaraladığı belirtildi. Türk’ün aynı gün 4 bomba atarak TÃœRKSAT tesislerinde hasar oluÅŸmasına neden olduÄŸu da kaydedildi.
 
‘KÄ°ME AÄ°T BÄ°LMÄ°YORUM’
Habertürk'te yer alan habere göre; Örgüt içinde geleceÄŸin Hava Kuvvetleri Komutanı olarak lanse edilen, aynı zamanda “mahrem imam” olduÄŸu tespit edilen Türk, Sincan F Tipi Cezaevi’nde 22 Åžubat 2018’de bir görüş yaptı. Görüş sonrası odasına gelen Türk’ün dosyasından çıkardığı bir notu parçalara ayırarak çöp kutusuna attığı görüldü. Bunun üzerine infaz koruma memurları çöp kutusundan topladıkları kâğıt parçalarını bantla bir araya getirdi. Notun örgütsel mesajlar içerdiÄŸinin görülmesi üzerine, Türk’e notun kime ait olduÄŸu soruldu. Türk kendini, “Bana ait deÄŸil. Oda deÄŸiÅŸikliÄŸinden sonra Kuran içinde buldum, okudum, dosyalarımın arasına koydum. Disiplin cezası almamak için yırtıp çöpe attım. Kime ait olduÄŸunu bilmiyorum” sözleriyle savundu.
 
FETÖ’nün ‘mahrem imamı’ eski kurmay yüzbaşı Hüseyin Türk ve yırttığı mektubu:
 
 
‘GÖREVLER VERÄ°LECEK’
Notta özetle ÅŸu ifadelerin olduÄŸu öğrenildi: “KardeÅŸlerim sizlerle görev yapmak benim için büyük bir onurdur. Sizin gibi yiÄŸitler az bulunur. (...) Rütbelerimizi almış olabilirler, olsun aldırmıyorum. Allah hepimizi kardeÅŸliÄŸe terfi ettirdi, bundan büyük rütbe mi olur. Buraların bize Allah’ın lütfu olduÄŸunu bilmek insana çok daha fazla güç veriyor. Bu günler Allah’ın izni ve inayetiyle elbet bir gün bitecek ve belki daha büyük görevler verilecek, belki asıl zorlu sınav o zaman baÅŸlayacak. Dualarınızda kardeÅŸinizi de unutmayın. Sizi çok seven abiniz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.