Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kel Tepe gazisi, 8 şehit verilen saldırıyı anlattı

Raco beldesindeki bin 83 rakımlı Kel Tepe bölgesindeki saldırıda ayağından ve dizinden yaralanan Uzman Çavuş Alper Çalın arkadaşlarının kahramanca savaşarak şehit olduğunu söyledi.



Gazi Çalın, 1 Mart günü teröristlerin bin 83 rakımlı tepeden sürekli kendilerine taciz ateÅŸinde bulunduÄŸunu bu nedenle tepeyi almak için operasyon baÅŸlattıklarını belirterek, "Tepeyi almak için 100 komando ve özel harekat polisleriyle birlikte ilerledik. Tepeye yaklaÅŸtığımızda daha önceden yaptıkları tünelden çok sayıda terörist bize saldırmaya baÅŸladı. Keskin niÅŸancılar da vardı ve çoÄŸu arkadaşımızı bu keskin niÅŸancılar ÅŸehit etti. Sayıları bizden çok fazlaydı, kullandıkları mühimmatlar da çok fazlaydı. ArkadaÅŸlarımız kahramanca savaÅŸarak üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı. Uçaklar bombaladı ancak tünele bir ÅŸey olmadı. Yaklaşık 10 saat süren çatışmanın ardından üstünlük saÄŸladık. Yaralıları önce sırtımızda sonra da sedye ile taşıdık." dedi.

"SON SÖZÜ 'BEN İYİYİM' OLDU"

Bu arada ÅŸehit olan Uzman ÇavuÅŸ Mustafa Ozan Gökçe’nin keskin niÅŸancı tarafından sırtından vurulduÄŸunu anlatan Çalın ÅŸunları kaydetti:
"Mustafa Ozan Gökçe sırtından vurulunca önce ben sırtımda taşımaya baÅŸladım. Bu arada arazi çok daÄŸlık ve çamur olduÄŸu için benim ayağım kaydı ve dizim taÅŸa gelince yaralandım. Taşımaya devam ettim ancak o çok ağır olduÄŸu için daha sonra sedyeye koyup arkadaÅŸlarla birlikte taşımaya baÅŸladık. Bu arada çatışma hala devam ediyordu. ArkadaÅŸlarımız kahramanca çatışıyordu. Mustafa Ozan Gökçe’ye ben sürekli soru soruyordum, o da sürekli ’iyiyim’ diyordu ancak sırtından mermi yediÄŸi için bir süre sonra kan kaybından ÅŸehit oldu, nefesi kesildi. Åžehit olanlar aslanlar gibi kahramanca savaÅŸtılar, kimse kaçıp taşın arkasına saklanmadı. Herkes aslan gibi savaÅŸtı ve aslan gibi ÅŸehit oldu. Allah hepsini Peygamber efendimize komÅŸu eylesin."

"İYİLEŞİNCE TEKRAR GİDECEĞİM"

Gazi Çalın, Raco’nun arkadaÅŸları tarafından alındığını, ÅŸehitlerin kanının yerde kalmadığını ifade ederek, "Ayağımda ve dizimde ufak bir yara var. ArkadaÅŸlarım orada savaÅŸmaya devam ediyor bugün Raco da alındı. Ben de iyileÅŸince tekrar Afrin’e gideceÄŸim. Bütün ÅŸehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Benim kollarımda ÅŸehit olan Mustafa Ozan Gökçe’nin de ailesini uygun bir zamanda ziyaret edeceÄŸim." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.