Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'de gazetecilere yaptığı açıklamada Afrin'de devam eden operasyonla ilgili “Orası hilal gibi çevrildi, sınırlarımızı rahatsız edecek koşullar büyük ölçüde kalktı. Bu, ordumuzun işini kolaylaştıracak. Bu süreçte rehavete kapılmamak önemli. Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın.” dedi



Afrika turu kapsamında Cezayir'de gazetecilerle bir araya gelen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Afrin harekatını bu sözlerle deÄŸerlendirdi. 

Teröristlere destek çıkan güçlere deÄŸinen ve harekatta kararlılık mesajı veren ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi: 

Orada bizim karşımızda kim varsa, kim karşımıza dikiliyorsa, biz onların karşısındayız. Karşımızda olanların kim olduÄŸunu araÅŸtırmamız, soruÅŸturmamız gerekmiyor. Bu konuda, ‘Kim Kimdir Ansiklopedisi’ne bakacak deÄŸiliz. DeÄŸiÅŸik çevreler de çıkabilir karşımıza. Çıktıkları anda biz de gereÄŸini yapmak durumundayız. Bundan birilerinin rahatsız olup olmayacağına da bakmayız. Ne dedik? Kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseceÄŸiz. Bu iÅŸ için birilerinden icazet alacak deÄŸiliz. Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın. Öyle veya böyle bitecek bu iÅŸ. Åžu anda bütün tüneller tamam. Oralara gelen o mikserler çok ilginçtir. Kimin? Lafarge. Lafarge kimin? Fabrikaları var orada. O tünellerin halini gördük. İçinden deÄŸiÅŸik yerlere giden yaÅŸam alanları var. Bütün bunlar ortadayken Batı bize hâlâ neyin hesabını soruyor? Türkiye eski Türkiye deÄŸil. F-16’larımız SÄ°HA’lar, tank, top, kara kuvvetlerimiz, hepsi gerçekten yeniden bir tarih yazdılar. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı an itibarıyla 2083. Mevsim koÅŸulları bu kadar olumsuz olmasına raÄŸmen, son derece baÅŸarılı bir harekât gerçekleÅŸtiriliyor. Dönene kadar inÅŸallah iyi bir konuma geldiÄŸimizi göreceÄŸiz. Rusya ve Ä°ran’la görüşmelerimizi yaptık. Fransa CumhurbaÅŸkanı Macron’la da görüşmem oldu.

"O MÄ°KSERLER KÄ°MÄ°N?"

Afrin'de zor olan bölgenin aşıldığını kolay olan kısma gelindiÄŸini de vurgulayan ErdoÄŸan, harekata karşı çıkan batı ülkelerini eleÅŸtirdi:   

"Oralara gelen o mikserler çok ilginçtir. Mikserler kimin? Lafarge, Lafarge kimin? Fabrikaları var orada. O tünellerin halini gördük. Bu tünellerin içinden değişik yerlere giden yaşam alanları var. Bütün bunlar ortadayken batı bize hâlâ neyin hesabını soruyor?"

ATEÅžKES KARARI

Erdoğan'ın gündeminde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de ateşkesi öngören kararı da vardı. Kararın Afrin'i kapsamadığını belirten Erdoğan, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Orada ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturan terör unsurlarına karşı mücadele ediyoruz." dedi.

SALÄ°H MÃœSLÃœM

Erdoğan'a, Çekya'nın terör örgütü lideri Salih Müslüm'ü serbest bırakması da soruldu.

Kararla Çekya'nın teröre destek veren ülke konumuna düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Bunun başka türlü izahı olamaz, bize bunu anlatamazlar. " ifadelerini kullandı.

Ä°TTÄ°FAK VE SAADET PARTÄ°SÄ°

Seçim ittifakı çalışmalarına da değinen Erdoğan'a, Saadet Partisi ile görüşmelerdeki son durum da soruldu. Saadet Partisi ile görüşmeler yapıldığını ancak geri dönüş olmadığını belirten Erdoğan, "Önümüzde daha vakit var. Biz bütünleşelim istiyoruz." dedi ve ittifakın kapılarının Saadet Partisi'ne halen açık olduğunu vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.