Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O mikserler kimin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na özellikle batıdan gelen eleştirilerle ilgili olarak konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali'yi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Cezayir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

haber7'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili olarak Fransız şirketi Lafarge'ı işaret ederek, "Oralara gelen o mikserler çok ilginçtir. Mikserler kimin? Lafarge. Lafarge kimin? Fabrikaları var orada. O tünellerin halini gördük. Bu tünellerin içinden değişik yerlere giden yaşam alanları var. Bütün bunlar ortadayken batı bize hala neyin hesabını soruyor?" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın Afrin operasyonu açıklamaları:

Afrin'de TSK çemberini adım adım daraltırken, bir yandan da yerli yabancı basında başka grupların girdiği çıktığı haberleri geliyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı giderek artıyor, 2 bini geçti. Biz şu anda Afrin'de kimlerle karşı karşıyayız? Karşımıza kimler çıkıyor, sayıları ne kadar?

'BİRİLERİNDEN İCAZET ALACAK DEĞİLİZ'

“Orada bizim karşımızda kim varsa, kim karşımıza dikiliyorsa, biz onların karşısındayız. Karşımızda olanların kim olduÄŸunu araÅŸtırmamız, soruÅŸturmamız gerekmiyor. Bu konuda, ‘Kim kimdir Ansiklopedisi'ne bakacak deÄŸiliz. DeÄŸiÅŸik çevreler de çıkabilir karşımıza. Çıktıkları anda bizde gereÄŸini yapmak durumundayız. Bundan birilerinin rahatsız olup olmayacağına da bakmayız. Ne dedik biz? Kendi göbeÄŸimizi kendimiz keseceÄŸiz. Bu iÅŸ için birilerinden icazet alacak deÄŸiliz. Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın. Öyle veya böyle bitecek bu iÅŸ.

O MÄ°KSERLER KÄ°MÄ°N?

Şu anda bütün tüneller tamam. Oralara gelen o mikserler çok ilginçtir. Mikserler kimin? Lafarge. Lafarge kimin? Fabrikaları var orada. O tünellerin halini gördük. Bu tünellerin içinden değişik yerlere giden yaşam alanları var. Bütün bunlar ortadayken batı bize hala neyin hesabını soruyor? Türkiye eski Türkiye değil. F16'larımız SİHA'lar, tank, top, kara kuvvetlerimiz, hepsi gerçekten yeniden bir tarih yazdılar. Bu süreç farklı bir süreç. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı an itibarıyla 2083.

MEVSÄ°M KOÅžULLARI

Mevsim koÅŸulları bu kadar olumsuz olmasına raÄŸmen, son derece baÅŸarılı bir harekat gerçekleÅŸtiriliyor. Dönene kadar inÅŸallah iyi bir konuma geldiÄŸimiz göreceÄŸiz. Rusya ve Ä°ran'la görüşmelerimizi yaptık. Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'la da yaklaşık 1 saat süren bir görüşmem oldu. Durumları izah ettik.”

ABD Ä°LE YOL HARÄ°TASI

ABD ile ilişkiler üzerine temaslar oldu, ziyaretler oldu. Yeni bir temas gerçekleşti mi? Bundan sonraki yol haritamız nedir?

“General H. R. McMaster'ın geliÅŸinde Ä°brahim Kalın beyin görüşmesi oldu. DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyareti oldu. Önce benim bir kabulüm oldu, kendisiyle uzun uzun konuÅŸtuk. Ertesi gün Mevlüt beyin görüşmesi oldu. Biz ABD'nin bizlerle konuÅŸtukları ile arazide yaptıkları arasında bir uyum olmasını arzuluyoruz. Söylenilenler ile yapılanların farklı olması elbette kabullenilemez. Bu çerçevede temaslar devam ediyor. Türkiye-ABD iliÅŸkilerindeki sorunlara çözüm bulma amacıyla oluÅŸturulan teknik komitelerin ilk toplantısı Suriye gündemiyle 8 Mart'ta gerçekleÅŸtirilecek. DışiÅŸleri Bakanları düzeyindeki toplantının ise 19 Mart'ta yapılması planlanıyor.

AFRİN'DE ZOR OLAN BÖLGE AŞILDI

Bu süreçte biz Afrin'i terörden arındırmaya yönelik operasyonumuza da devam ediyoruz. Orada PYD-YPG çökmüştür. An itibarıyla orada 540 km. karelik bir alanı kontrol altına aldık. Cerablus, Rai, Bab'da konrol altına almış olduğumuz alan 2 bin km. Kare. Tabii ki Afrin, şartları çok daha zor olan bir bölge. Zor olan bölge aşıldı. Kolay olan bölgeye geliyoruz. Hilal gibi orası çevrildi. Artık sınırlarımızı rahatsız edecek koşullar büyük ölçüde kalkmış vaziyette. Bu, ordumuzun işini daha da kolaylaştıracak. TSK'nın gerek havadan gerek karadan müdahalesi yoğun şekilde devam ediyor. Bu süreçte rehavete kapılmamak son derece önemli.

Geçenlerde gördünüz, Afrin'e 40 kamyon girmek istedi, onlar bertaraf edildi. Bu bir ordunun kendine özgüveninin göstergesidir. Ä°stihbaratın iyi çalıştığının alametidir. Meteorolojik ÅŸartlar elvermediÄŸi zaman Ä°HA'larımızın ve SÄ°HA'larımızın oralara girmesi biraz zor olabiliyor. Hava koÅŸulları iyi olduÄŸu zaman bu sistemlerle rahatça giriyoruz ve kara harekatını rahat yapıyoruz. Harekat baÅŸarılı bir ÅŸekilde devam ediyor.”

ERDOĞAN'IN İŞARET ETTİĞİ LAFARGE ŞİRKETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'deki tünellerle ilgili olarak işaret ettiği Fransız çimento devi Lafarge'ın Suriye'deki fabrikasında üretime devam edebilmek için terör örgütü IŞİD ve diğer örgütlerine haraç ödediği, ilk temasın ABD ve Fransa'nın bilgisi dahilinde kurulduğu ortaya çıkmıştı.

MnbH9_1519807172_329

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.