Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelini ödesinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasıyla ilgili olarak sivil kanadının hangi boyutta olduğunun ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

haber7'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat'la ilgili olarak, yargının bu işin sivil kanadının hangi boyutta olduğunu ortaya çıkarması gerektiğini belirtip, " Bedel ödemesi gerekenler buyursunlar bedelini ödesinler. O süreçte, köşelerinden çok rahat, indirenler bindirenler vardı. Bizim muhtarlığımıza kadar uğraşanlar vardı." dedi.

28 ÅžUBAT'IN SÄ°VÄ°L KANADI

Yarın 28 Şubat'ın yıldönümü, o dönem görev alan generallerle ilgili yargı bir karar vermek üzere. Savcı 60 müebbet istedi. Ergenekon ve Balyoz sanığı askerlerin bir kısmı ve medyanın bir bölümü 28 Şubat'ın askeri darbe olmadığını bunun FETÖ kumpası olduğunu söylüyorlar, siz ne dersiniz?

“CumhurbaÅŸkanı ve aynı zamanda da bir siyasi partinin genel baÅŸkanıyım. O süreci yaÅŸamış, kısmen bedel ödeyerek yaÅŸamış biriyim. O iÅŸin sivil kanatlarının bizim üzerimizde oynadığı oyunların gördük. Yargı bu iÅŸin sivil kanadının hangi boyutta olduÄŸunu da ortaya çıkaracaktır.”

BUNLARA HİÇ DOKUNULMADI

-Sivil kanat ile neyi kastediyorsunuz?

-“Sendikalar, medya, iÅŸ dünyası... O dönem ‘BeÅŸli Çete' mi ne diyorlardı? O süreçte neler yapıldığını benden çok daha iyi biliyorsunuz. Ama bunlara hiç mi hiç dokunulmadı ÅŸu ana kadar. Tamamen es geçildi. Savcının dediÄŸiniz türden bir yaklaşım göstermesi, dosyalarda bazı ÅŸeylerin öne çıktığını gösteriyor. Dosyalar okunurken gözden kaçmış olanlar veya görülmek istenmemiÅŸ unsurlar herhalde öne çıkıyor. Åžimdi muhtemelen bunlar da gündeme gelecektir. Bizim tek arzumuz, adaletin tecelli edilmesidir. O zaman verilmiÅŸ kararlarla maÄŸdur oldukları için haklarını arayan insanlar var. Bedel ödemesi gerekenler buyursunlar bedelini ödesinler. O süreçte, köşelerinden çok rahat, indirenler bindirenler vardı. Bizim muhtarlığımıza kadar uÄŸraÅŸanlar vardı. Biz adaletin tecellisinden baÅŸka bir ÅŸey istemiyoruz. Nitekim hak geç de olsa tecelli ediyor. Ä°nanıyorum ki yargı, adalet beklentisi içinde olan maÄŸdurların haline çare olacaktır.”

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.