Sosyal Medya

Dünya

Danimarka'da zengine ayrı fakire ayrı hukuk sistemi

Danimarka hükümeti yoksul mahallelerdeki suçlara verilecek cezaların artırılmasını öngören bir hazırlığı içinde.



Danimarka hükümeti, dışlanma, iÅŸsizlik ve yoksulluÄŸun yaygın olduÄŸu yoksul mahallelerde iÅŸlenecek suçlara verilecek cezaların arttırılması için yeni bir yasayı parlamentodan geçirme hazırlığında. Tasarı yasalaşırsa özellikle göçmenlerin yaÅŸadığı ve gettolaÅŸmanın olduÄŸu bölgelerde suç iÅŸleyenler daha ağır cezalara çarptırılacak. 

SAÄžCILARIN ‘GETTO PAKETÄ°’

SaÄŸcı partilerin koalisyonundan oluÅŸan Danimarka hükümetinin suçun engellenmesi için reçetesi varoÅŸlarda iÅŸlenen suçlara verilen cezaları artırmak. Adalet Bakanı Soren Pape Poulsen, “Getto Paketi” olarak adlandırılan tasarının yasalaÅŸması halinde bazı suçlara verilecek cezaların iki kat artabileceÄŸini söyledi.

Hangi suçlara verilecek cezaların artırılacağı henüz netleÅŸmiÅŸ deÄŸil. Ancak Poulsen, “paralel toplum”a karşı mücadele etmek için bazı suçlara verilecek cezaları artırma hazırlığında olduÄŸunu söyledi. Bunların vandallık, hırsızlık ve tehdit olabileceÄŸini söyleyen Poulsen, “Bu bölgelerde tokmak ekstra güçlü vurulacak demektir” dedi. 

Danimarka hükümeti, 22 bölgeyi “Paralel toplum” olarak da adlandırılan getto olarak sınıflandırdı. Bu bölgelerin sınırlarının belirlenmesine hükümet deÄŸil, yerel polis istasyonları karar verecek.

HUKUKÇULARDAN ‘EŞİTLÄ°K UYARISI’

Hükümete dışarıdan destek veren popülist Halk Partisi ve muhalefetteki Sosyal Demokratlar tasarıyı onaylarken hukukçular ve göçmenler tepkili. Justitia adlı düşünce kuruluşundan Avukat Birgitte Arent Eriksson, bir hukuk devletinde herkesin yasalar karşısında eşit olduğunu ve söz konusu tasarının yasalaşsa bile uygulanma imkanı olmadığını söyledi.

Getto olarak adlandırılan Kopenhag’ın Mjolneparken semtinde kurulu göçmen derneÄŸinin baÅŸkanlık görevini yürüten Muhammetd Aslam, Danimarka radyosuna hükümetin tasarısının herkesin yasalar karşısında eÅŸit olmadığı sinyalini verdiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.