Sosyal Medya

Güncel

Flaş iddia: Esed'in militanları Münbiç'e girecek

Esed rejimi, ABD destekli terör örgütü YPG ile vardıkları bir anlaşma doğrultusunda Münbiç’e gireceği iddia edildi.



Suriye ordusunun, ABD destekli terör örgütü YPG ile vardıkları bir anlaÅŸma doÄŸrultusunda ülkenin kuzeyindeki Münbiç’e gireceÄŸi iddia edildi.

Suriye güvenlik güçlerinden isminin verilmesini istemeyen bir kaynak, Sputnik’e demecinde, "AnlaÅŸmaya göre Suriye ordusu birkaç gün içinde Halep’in kuzeyinde yer alan ve DSG(terör örgütü YPG) tarafından kontrol edilen Münbiç’e girecek" dedi.

Münbiç, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiÄŸi Afrin’e yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Terör örgütü YPG, Türkiye'nin harekatına karşı Esed rejimini sınırlarını korumak için davet etmiÅŸti. Bunun ardından Esed rejiminin saflarında savaÅŸan bazı milis gruplarının YPG'li teröristlere destek vermek için Afrin’e girdiÄŸi haberleri gelmiÅŸti.

Fırat Nehri'nin batısında yer alan Münbiç ise AÄŸustos 2017'de terör örgütü YPG tarafından DAEÅž’ten alınmıştı. Münbiç o zamandan beri terör örgütü YPG’nin denetiminde.

Daha önce Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da dahil olmak üzere pek çok Türk yetkili, Afrin’deki operasyonun Münbiç'e geniÅŸletilebileceÄŸini ve burasının ‘terör unsurlarından arındıracağını’ söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.