Sosyal Medya

Güncel

Çocuk istismarı verileri için TÜİK özel ekip kurdu

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarına yönelik çocuğun cinsel istismarının önlenmesine ilişkin ilgili bakanların katılımıyla oluşturulan komisyonun çalışmalarına yönelik bilgi verdi.



AkdaÄŸ, Çankaya Köşkü'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında “Cezaların bir kısmının ağırlaÅŸtırılması konusunda biz bakan arkadaÅŸlar olarak mutabıkız” dedi.

Akdağ, özetle şunları kaydetti:

“Faile büyük bir ceza verebilirsiniz, hem caydırıcılık açısından hem toplum vicdanını rahatlatmak açısından. Ama maÄŸdur ve ailesini ifÅŸa etmiÅŸseniz onların bütün hayatı o andan itibaren zehir oluyor. Dolayısıyla basınımıza gerek görsel gerek yazılı basınımıza, internet medyasına bu hususta çok büyük bir ödev düştüğüne inanıyoruz.”

AkdaÄŸ, “2014 yılında cinsel istismar nedeniyle açılan dava sayısı 20 bin 474 ve bu sene cezaların arttırıldığını ve yeni tedbirlerin artırıldığını biliyorsunuz. 2015 yılında aynı ÅŸekilde çocukların cinsel istismarı sebebiyle açılan dava sayısı 18 bin 825, 2016 yılında 14 bin 635, 2017 yılında 14 bin 394. Biz bu sayıları daha da aÅŸağıya çekmek için bütün bu çalışmaları yapıyoruz ve bunu da baÅŸaracağımıza da inanıyoruz” dedi. Çocuk istismarı konusunda veri toplamak için özel bir ekibin oluÅŸturduÄŸunu belirten AkdaÄŸ, “TÜİK ile beraber bir ekip, veri toplama ve bu verilerin sözlüğünün hazırlanması, verilerin bir veri seti ÅŸeklinde, ilgililerce mahremiyeti ihlal etmeyecek ÅŸekilde, ölçülü bir ÅŸekilde paylaşılması konusunda çalışıyoruz” dedi.

Kanunu 10 gün içinde ÅŸekillendirmeyi planladıklarını aktaran AkdaÄŸ, “ÇarÅŸamba günü muhtemelen bir daha bir araya geleceÄŸiz, 10 gün içerisinde belki üç beÅŸ kere daha bir araya geleceÄŸiz. O süre içerisinde Sayın CumhurbaÅŸkanımıza ve BaÅŸbakanımıza takdim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.