Sosyal Medya

Güncel

"Afrin'e çimentoların, betonların nereden geldiğini biliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Afrin'de) Neler yapmışlar, o dağları delmişler, o dağlara o çimentolar, betonlar nerelerden gelmiş? Hepsini biliyoruz. Nereden geldiklerini biliyoruz. Bunları telefon görüşmelerinde kendilerine söyleyeceğim." dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan AK Parti Osmaniye 6. OlaÄŸan Ä°l Kongresi Ã¶ncesi Tosyalı Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaÅŸlara hitap etti.

Alandakilerin ellerindeki zeytin dalları ile "Reis bizi Afrin'e götür" sloganına Erdoğan, "Sevgili gençler, komuta kademesinde yaptığımız, yapmakta olduğumuz müzakerelerde 'millet gelsin' dendiği anda sefer görev emri çıktığı anda, önce ben, sonra da millet beraber yürüyeceğiz. Birileri gibi gidip de Esed'ten talimat almaya ihtiyacı yok bu milletin. Öyle diyorlar. İşte millet evelallah ve zafer." karşılığını verdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne dedik biz? Bu millet zilletten, illetten doğmadı. Bu millet, 'şu kopan fırtına Türk ordusudur yarabbi. Senin uğrunda ölen ordu budur yarabbi, ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, galip et çünkü bu son ordusudur İslam'ın' diyerek bu yola çıktık. Dün Mehmetimizi, Mehmetlerimizi cuma namazı kılarken gördünüz değil mi? Çünkü bu millet hiçbir yerde teknolojinin, beşeri güçlerin önünde eğilmedi, sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildi. Biz buyuz. Şu anda askerimiz JÖH'leri ile PÖH'leri ile tüm komandolarıyla hamdolsun üzerine düşen görevi harfiyen uyguluyor. Artık kendi SİHA'larımız var, onlarla uçuyoruz. F16'larımızla uçuyoruz, tanklarımızla toplarımızla yürüyoruz. İnlerine girdik mi? Neler yapmışlar, o dağları delmişler, o dağlara o çimentolar, betonlar nerelerden gelmiş? Hepsini biliyoruz. Nereden geldiklerini biliyoruz. Bunları telefon görüşmelerinde kendilerine söyleyeceğim. Bak, bunlara beton mikserleriyle siz gönderdiniz bu betonları. Bunlara bu tünelleri siz yaptırdınız. Bu tünellerle, oralarda bu teröristlere yaşam imkanlarını hazırladınız. Şimdi kalkıp da Türkiye'ye, Türk milletine ders vermeye yönelmeyin. Ders alacak birileri varsa sizsiniz siz."

aa

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.