Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan YPG'li teröristler için Türkiye'ye teklif!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Afrin'deki terör örgütü YPG/PKK için arabuluculuk yapmaya hazır olduğuklarını belirtti.



Valday Tartışma Kulübü'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bogdanov, "Biz, kimseye kendi rolümüzü dayatmıyoruz ancak gerekli görülürse, akan kanın durması ve ortak payda bulunması için arabuluculuk yapmaya hazırız" sözleriyle Afrin'deki YPG'li teröristler için Türkiye'ye ahlaksız bir teklifte bulundu.

'TÜRKİYE VE ABD ARASINDAKİ MENBİÇ ANLAŞMALARININ DETAYLARINI BİLMİYORUM'

Bogdanov'a Türkiye ve ABD arasında Münbiç konusunda yapılan anlaşmalar hakkında bilgi sahibi olup olmadığı soruldu.

Türkiye ve ABD'nin Münbiç'teki durumu Astana süreci dışında ayrı olarak istişare ettiğini kaydeden Bogdanov, dolayısıyla anlaşmaların detaylarını bilmediğini söyledi.

'RUS, TÃœRK VE Ä°RANLI LÄ°DERLER ANKARA VEYA Ä°STANBUL'DA BULUÅžABÄ°LÄ°R'

Öte yandan Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Ankara veya İstanbul'da bir araya gelebileceğini ifade eden Bogdanov, dışişleri bakanları arasında da Astana'da bir görüşme yapılabileceğini kaydetti.

Russia Today'e (RT) konuÅŸan Bogdanov, "Üçlü zirvenin en kısa sürede Ankara veya Ä°stanbul'da yapılacağı konuÅŸuldu. Zaman konusunda bir bilgim yok, liderlerin programı üzerinde çalışılıyor. Bu zirve, üç liderin Soçi'den çıkan sonuçlar ışığında Suriye'de çözüm görüşmelerini sürdürmelerine imkan sunacak" diye konuÅŸtu.

'BAKANLAR SEÇİMLERDEN ÖNCE ASTANA'DA GÖRÜŞECEK'

Bogdanov, üçlü zirveden kısa süre önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Astana'da bir araya geleceğini ve bu toplantının 18 Mart'taki Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerinden kısa süre önce yapılacağını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.