Sosyal Medya

Güncel

3 bölge daha teröristlerden temizlendi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı ve Derviş Obası köylerini teröristlerden arındırdı.



Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiÄŸine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in  batısındaki Racu beldesine baÄŸlı Yukarı Hacıkanlı, AÅŸağı Hacıkanlı ve DerviÅŸ Obası köyleri terör örgütü PYD/PKK'dan kurtardı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu  yana PYD/PKK iÅŸgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 45'ü köy, 3'ü  köy altı yerleÅŸim ve 17'si stratejik daÄŸ veya tepe olmak üzere 66 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye baÄŸlı Åžengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay OÄŸlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Åžeyh Huruz, Ömer Simo ve  Duraklı köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo,  Åžeyh Huruz köyüne baÄŸlı iki köy altı yerleÅŸim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer UÅŸağı, Mamel UÅŸağı, Süleyman Halil, Sati ÅžaÄŸi, Alkana, Kırmızı, Karri,  Åžerbanlı, Åžedya ve Harab Summak köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe;  Åžeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Åžeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı Ä°skender,  Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, EÅŸkan, ArÅŸali, Muhammediye ve Divan Fevkani köyü ve ona hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye ve Amara Tepesi; Åžeran  beldesinde Burseya Dağı, Serincek, Kastel Cündo ve DikmetaÅŸ köyleri ile Sirgaya  Tepesi."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.