Sosyal Medya

Güncel

'5 yıl sonra kullanılacak vagonları bugünden alındı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 120 adet metro aracı satın alabilmek için İBB Meclisi’nden 137,5 milyon euro borçlanma yetkisi aldı. İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen karara ret oyu veren CHP Gurubu adına konuşan İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, “5 yıl sonra kullanılacak vagonları bugünden almaya gerek yok. Bu tasarruf değil, yanlış kararlardır” dedi.



“120 Adet Metro Aracı Temini” ihalesi, Hazine MüşteÅŸarlığı’nın tarafından 25 Temmuz 2017 tarihli izniyle yapıldı. Projeenin gerçekleÅŸtirilebilmesi için 137 milyon 530 bin 635 Euro artı sigorta primi tutarında dış borçlanmaya ihtiyaç olduÄŸu belirtildi. Bu ay Ä°BB Meclis gündemine gelen borçlanma talebine iliÅŸkin rapor, Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluÄŸuyla kabul edildi. Ä°BB BaÅŸkanı Mevlut Uysal’a borçlanma yetkisi verdi.

Ä°BB’nin 2018 yılı borçlanma kapasitesi 25 milyar lira olarak açıklandı.

SAĞLAM: BU ARAÇLARI NE YAPACAKSINIZ?

Ä°BB Meclisi’nde oy çokluÄŸuyla kabul edilen karara ret oyu veren CHP Gurubu adına konuÅŸan Ä°BB Meclis Ãœyesi Hakkı saÄŸlam, 6 metro projesinin iptal edildiÄŸini hatırlattı. SaÄŸlam Ak Partililere, “Bu araçları ne yapacaksınız? Ãœsküdar – Çekmeköy metro hattının temeli 2012 yılında atıldı, vagonlar 2013 yılında alındı. Ama hat 2018 yılında açıldı. 5 yıl sonra kullanılacak vagonları bugünden almaya gerek yok. Bu tasarruf deÄŸil, yanlış kararlardır” diye konuÅŸtu..

Plan ve Bütçe Komisyonu BaÅŸkanı Erdal Yılmaz, bunun stratejik planda yer alan bir yatırım olup bütün iÅŸlemlerinin yapıldığını belirtip, “Borçlanmanın nedeni metro hatları vafonları. Bunun 40 tanesi Bostancı – Dudullu Metro Hattı’nda 80 tanesi de KabataÅŸ - Esenyurt hattı için kullanılacak” dedi.

Ak Parti Grup BaÅŸkanvekili Yardımcısı Faruk Aydın da, Ãœsküdar-Çekmeköy metro hattının, Yamanevler–Çekmeköy etabının tamamlanmak üzere olduÄŸunu belirtip, “Metro hatları devam ederken, vagonları da bugünden alınmalı ki hazır olsun. BittiÄŸinde hemen baÅŸlasın, sipariÅŸleri verelim, parasını ödeyelim diye. Mesele bu kadar basit. Borçlanma da bütçede var olan, öngörülmüş olan yasal bir borçlanma” açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.