Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'da yolcu uçağı düştü

İran'ın başkent Tahran'dan Yasouj'a gitmek üzere kalkan 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı radardan kayboldu. Uçağın Semirom kenti yakınlarında düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan tüm yolcuların hayatını kaybettiği bildirildi.



Ä°ran’da sabah saatlerinde Tahran- Yasuj seferini gerçekleÅŸtiren Aseman Havayollarına ait ART-72 model yolcu uçağı radardan çıktı. 

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA'ya göre, Tahran'dan Yasuc kentine doğru gitmekte olan yolcu uçağı İsfehan eyaletine bağlı Semirom ilçesinde düştü.

18-02/18/kon.png

BURUCERDİ: UÇAKTA 66 KİŞİ BULUNUYORDU

Yarı resmi ISNA haber ajansına konuÅŸan Ä°ran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu baÅŸkanı Alaaddin Burucerdi ise "Aseman Havayolları'na ait 60 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan uçak bu sabah radardan kayboldu. Bölgedeki insanların gözlemleri uçağın düştüğüne iÅŸaret ediyor" dedi.

Aseman Havayolları da uçakta 66 kişinin bulunduğunu doğruladı.

Uçağın düştüğü belirtilen bölgenin dağlık arazi olduğu, o nedenle ambulans göndermenin imkanı olmadığı ancak bölgeye bir helikopter gönderildiği ifade edildi.

Mehr habaer ajansı da sis nedniyle helikopterin alana ulaşamadığını ve bölgeye karadan ekip gönderilmeye çalışılacağını duyurdu.

Ä°ran medyası düşen yolcu uçağının modelinin  'ATR-72' olduÄŸunu da açıkladı.

66 YOLCU VE MÃœRETTEBATTAN KURTULAN YOK

Aseman Havayolları yetkilisi Muhammed Tabatay  uçaktaki 66 kiÅŸiden kurtulan olmadığı yönünde bilgilendirildiklerini söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.