Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan domates açıklaması

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den domates alımının kotasını genişletmeye şu anda gerek görmediklerini söyledi.



Rusya Yatırım Forumu'nda Sputnik'e demeç veren Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den alımına izin verilen domateslerin miktarına iliÅŸkin kotayı geniÅŸletmeyi planlayıp planlamadıkları sorusu karşısında, "Kararımızı duruma göre belirleyeceÄŸiz. Fakat ÅŸu anda kotayı geniÅŸletmeye gerek görmüyoruz" dedi.

'ÅžU ANA KADAR 5 BÄ°N TON TÃœRK DOMATESÄ° SEVK EDÄ°LDÄ°'

Ayrıca, Türk üreticiler için Rusya'ya sevk edebilecekleri domateslerin kotasının 50 bin ton olarak belirlendiÄŸini fakat bu kotanın doldurulması için bir zaman aralığı belirlenmediÄŸini anımsatan Tkaçev, şöyle devam etti: "Åžu ana kadar 5 bin ton Türk domatesi sevk edildi. Bu, 45 bin ton domates daha sevk edebilecekleri anlamına geliyor."

Domates, Türk F16'larının bir Rus uçağını düşürmesi sonrası Rusya'nın Türkiye'den alımını durdurduğu bir dizi tarım ürününden biriydi. Türkiye'de üretilen domateslere yönelik yasak, neredeyse iki yıl sonra geçen yıl kaldırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.