Sosyal Medya

Güncel

Şehit annesi: Hakareti de tutuklanmasını da istemedim

Adana'da otobüsünde sürücü tarafından hakarete uğrayan şehit annesi, yaşadıklarını anlattı.



1993 yılında Elazığ-Bingöl karayolunda bölücü terör örgütü PKK’nın kurduÄŸu pusu sonucunda ÅŸehit olan 33 askerden biri olan Jandarma Komando Er Mehmet Tura’nın (20) annesi Zübeyde Tura, torunu ile birlikte Kozan Yolu’ndan Burak Mezarlığı'na gitmek üzere halk otobüsüne bindi. Åžehit annesi Tura torunu için kartı okuttuktan sonra kendisinin de ÅŸehit annesi olduÄŸunu söyledi. Ancak buna raÄŸmen sürücü Eren Güngör karttan iki kiÅŸi parası aldı.

Åžehit annesi itiraz ederek, "Neden benden para alıyorsun? Sen askerliÄŸini yaptın mı, ben bu vatana ÅŸehit verdim, onun için benden para alamazsın." dedi. Buna raÄŸmen sürücü, "Biz vergimizi veriyoruz, devletin Allah belasını versin." dedi. Bu sırada halk otobüsünde bulunan vatandaÅŸlar da Tura’nın ÅŸehit annesi olduÄŸunu öğrenince, ÅŸoföre tepki gösterdi. Bu anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Bu olayın haber yapılması üzerine sürücü tutuklandı.

Şehit annesi: Hakareti de tutuklanmasını da istemedim

ODA BAŞKANI ELİNİ ÖPTÜ, ÖZÜR DİLEDİ

Olayın basına yansımasından 3 gün sonra Adana Ã–zel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası BaÅŸkanı Niyazi Göğer de, ÅŸoför esnafıyla ailenin evine gidip ÅŸehit annesinin elini öpüp özür diledi.

Göğer, burada yaptığı konuÅŸmada, “Åžehit ve gazilerimizin tamamen yanındayız. Bugün 419 otobüs ÅŸoförü ve mal sahibi var bize baÄŸlı. EÄŸer Afrin’e gidin deseler biz arabamıza binip gidecek insanlarız. Biz esnaf olarak yanınızdayız, emrinizdeyiz. Bazı tedbirler almak anlamında Adana Valisi Mahmut DemirtaÅŸ’ın da bize talimatları oldu, onları da yerine getireceÄŸiz. Onun arkasında hiçbir esnaf durmayacak. Hak ettiÄŸi cezayı alacak.” diye konuÅŸtu.

"ŞİKAYET ETMEDİM, BUNLAR OLSUN İSTEMEZDİM"

Åžehit annesi Zübeyde Tura ise, “Ben kimseye gidip ÅŸikayet etmedim, ÅŸikayetçi de olmadım. Beni hastaneden alıp götürdüler. Biz, geçti gitti dedik. Kimsenin o hale gelmesini istemem. Kendisinin öyle hareketlerde bulunduÄŸunu istemezdim ama tutuklanmasını da istemedim. Åžikayetçi de olmadım. Hiç haberim de yoktu.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Niyazi Göğer, Tura’nın elini öperek özür dileyip evden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.