Sosyal Medya

Güncel

Başbakan'dan terör örgütü yandaşına tokat gibi cevap!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak açıklama yaptı. Soru cevap bölümünde yalan fotoğraflarla kara propaganda yapmaya çalışan bir terör örgütü yandaşına Başbakan Yıldırım sert tepki gösterdi.



Başbakan Yıldırım ve Merkel'in açıklamalarının satırbaşları...

Başbakan Merkel'in konuşmasından satırbaşları:

Deniz Yücel konusu çok büyük önem taşımaktadır. İddianame hazırlanmamış olmasına rağmen tutuklu bulunuyor. Hukuk devleti ilkelerini görüştük. Konunun aydınlarılması açısından hukuk devleti ilkelerine saygı duyulması gerektiğini ifade ettik. 3 milyon Türk kökenli insan Almaya'da yaşıyor. Köprü görevi görüyorlar. Bu açıdan çıkarlarımızı ilerletmek açısından güven dolu ilişkimizi yürütmek önem taşımaktadır. Türkiye kendi çıkarlarını gözetmelidir. ABD ile ilişkilerde kaygılarımız var.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları

Kendisini 2 Şubat 2017'da Ankara'da ağırlama imkanımız olmuştu. Almanya ve Türkiye'de çok şey değişti. İki ülke yöneticileri olarak birbirimize yeterince vakit ayıramadık. Bunlar geride kaldı, yeni bir dönemdeyiz. Hem Türkiye hem de Almanya arasındaki ikili ilişkilimizi değerlendirme fırsatı bulduk.

Diğerlerinin de durumu inceleniyor. Türkiye bölgede sadece terörle mücadele yaparken kendi vatandaşlarınımn can ve mal güvenliğini korumaya çalışmıyor. NATO'nun da sınırlarını koruyor.

Terör örgütlerinin, terör faaliyetlerinin Almanya'ya ve genel anlamda Avrupa'ya yayılmasının önüne geçiyoruz.

Zeytin Dalı Harekatı'nı da konuşma fırsatı bulduk.

"Deniz Yücel ve diğer zanlılar, tabi ki belirli suçlamalara maruz olarak tutuklu durumdalar. Bunlar, mahkemelerin kendi kapasitesinde, yetkisinde görülüyor ve bunlardan geçmişte birkaç tanesinin mahkemesi görüldü ve gereği yapıldı. Burada da ümit ediyorum ki hukuk devleti kuralları içerisinde gereken yapılacaktır. Bize düşen mahkemeye yardımcı olmak, mahkemenin işini kolaylaştırmak, onların önünü açmak."

"Gerek Deniz Yücel davası gerekse diğer davalar hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde devam ediyor. Şunu herkesin takdir etmesini bekliyorum; Türkiye, büyük bir darbeye maruz kaldı. Binlerce bu darbeyle ilgili dava açılan insanlar var. Mahkemeler çok yoğun. Dolayısıyla buradaki iş yükünden kaynaklı gecikmeler olabilir. Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir."

Basın toplantısı sırasında provokasyon

Soru cevap bölümünde salonda bulunan gazeteci görünümlü bir terör yandaşı sosyal medyada da kara propaganda yapmak için kullanılan görselleri açtı. Fotoğrafları gören ve tepki gösteren Başbakan Yıldırım '' O gösterdiğin fotoğrafların hiçbirisi Afrin değil. Doğrusunu öğrenmek istiyorsan gelir görürsün. burada algı operasyonu yapmaya çalışma. Bizim orada yaptıklarımız belli'' şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.