Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna Saakaşvili'yi sınır dışı etti, Plonya'ya gönderildi...

Ukrayna Devlet Sınır Hizmetleri Sözcüsü Oleg Slobodyan, Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Polonya’ya gönderildiğini bildirdi.



Slobodyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Devlet Sınır Muhafızlarının, yasa dışı yollardan Ukrayna'ya giriÅŸ yaptığına ve geldiÄŸi ülkeye geri dönmesi gerektiÄŸine dair kararı SaakaÅŸvili’ye bildirdiÄŸini ifade etti.
 
GERİ GÖNDERİLDİ
Slobodyan, “Mahkeme kararına göre bu kiÅŸi Ukrayna topraklarında yasa dışı olarak bulunuyordu. Yasaları ihlal ederek geldiÄŸi ülkeye (Polonya) yasalara uygun olarak geri gönderildi.” ifadelerini kullandı.
 
Saakaşvili kısa bir süre önce düzenlenen bir operasyon ile başkent Kiev'de bulunan partisi Yeni Güçler Hareketine ait ofisin yanındaki bir restoranda güvenlik güçlerince gözaltına alınmıştı.
 
Lviv Bölge Mahkemesi, Ukrayna vatandaÅŸlığından çıkarıldıktan sonra geçen yıl Polonya üzerinden Ukrayna’ya pasaport göstermeden taraftarlarının da desteÄŸi ile geçen SaakaÅŸvili’nin bu eyleminin yasa dışı olduÄŸuna karar vermiÅŸti. SaakaÅŸvili, Ukrayna Göçmen Servisine iltica baÅŸvurusunda bulunmuÅŸ ancak baÅŸvurusu reddedilmiÅŸti. Kararı mahkemeye götüren SaakaÅŸvili'nin itirazı yerinde bulunmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.