Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya'dan İsrail'e sert uyarı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'de yaşanan son gelişmelere yönelik açıklama geldi.



Rusya DışiÅŸleri Bakanlığıİsrail uçağının Suriye topraklarına girerek operasyonlar yürütmesi sonucu saldırıya uÄŸrayarak düşürülmesi konusunda deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Yapılan saldırının ardından, tarafları krizi tırmandırmama yönünde uyarırken, bölgede Rus askerlerinin yaşamının tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Rusya'dan İsrail uyarısı


(Suriye'de düşürülen İsrail savaş uçağı)

 

SÜKUNET ÇAĞRISI

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye’deki durumun düzelmesini saÄŸlayan çatışmasızlık alanları ve bu alanların yakınlarında krizin artmasının engellenmesi gereÄŸi ile Suriye hükümet birliklerinin çatışmasızlık alanlarının iÅŸlev göstermesi için varılan tüm anlaÅŸmalara uydukları duyuruldu.
Açıklamalara şu şekilde devam edildi:

“Suriye’de bulunan Rus askerlerin güvenliÄŸinden dolayı endiÅŸe duyuyoruz. Suriye’de hükümetin daveti üzerine teröristlerle mücadele için bulunan Rus askerlerin yaÅŸamlarının ve güvenliÄŸinin tehdit edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Bunun yanı sıra, Suriye ve bölgedeki diÄŸer ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸine saygı duyulması gerek. Tüm tarafları sakin olmaya ve durumu daha da zorlaÅŸtıracak her türlü eylemden kaçınmaya davet ediyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.