Sosyal Medya

Güncel

Suriye'deki gerilimin ardından İran'dan İsrail açıklaması

Suriye'de yaşanan gerilimin ardından İran Devrim Muhafızları'ndan açıklama geldi.



İran Devrim Muhafızları Komutanı Serdar Hüseyin Selami "İsrail'in hiç bir açıklamasını teyid etmeyiz. Eğer Suriye yönetimi açıklama yaparsa teyid ederiz. Çünkü İsrail yalancıdır" dedi.

100220181345391618160_2

Tesnim Haber Ajansı'na göre, Suriye-İsrail sınırında İran'a ait İHA'nın İsrail tarafından düşürülmesi iddiaları hakkında konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, "yalancı" olarak nitelendirdiği Tel Aviv yönetiminin hiçbir açıklamasını teyit etmeyeceklerini söyledi. Selami, böyle bir açıklamanın ancak Suriye tarafından yapılması halinde muteber olacağını ifade etti.

NELER YAÅžANMIÅžTI?

Bu sabah İsrail'in Suriye'yi bombaladığı haberinin ardından İran'a ait bir İHA'nın düşürüldüğü duyuruldu. Ardından Esed rejimi güçlerinin İsrail'e ait bir F-16'yı vurduğu, uçağın İsrail'in kuzeyine düştüğü ve pilotun ağır yaralı olduğu aktarıldı. İsrail yönetimi kısa süre sonra bir F-16 daha kaldırarak Suriye'de Esed rejimi ve İran üslerini vurduğunu duyurdu. Esed rejiminin bu saldırılara karşılık verdiği, İsrail'de siren sesleri duyulduğu, bunun ardından İsrail'in hava sahasını 15 dakika kapatt

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.