Sosyal Medya

Güncel

Kalın'dan Kılıçdaroğlu'na cevap: Rejim ile temas söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, 'Suriye hükümeti ile temasa geçilmeli' çağrısına ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun PYD YPG'nin terör örgütü olduğunu ifade etmesi memnuniyet verici ama hala CHP içerisinde PYD YPG'ye terör örgütü diyemeyen onlara destek veren bir takım seslerin olduğunu da görüyoruz. Bizim rejimle herhangi bir temasımız söz konusu değil, şu anda öyle bir temasın kurulması da söz konusu değil" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ä°talya Türkiye'nin AB üyeliÄŸine tam destek veren bir ülkedir. AB süreci ile ilgili son birkaç günde önemli bazı geliÅŸmeler yaÅŸandı. Beklentimiz karşılanan 72 kriter çerçevesinde vize serbestisinin en kısa sürede hayata geçirilmesi.

ZEYTÄ°N DALI HAREKATI

Operasyon planlandığı şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar çok önemli noktalar kritik bölgeler teröristlerden temizlenmiştir. Operasyonda bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir.

ABD umarız YPG'ye verdiği desteği bir an önce sonlandırır. Zaman zaman çeşitli ülkelerden 'PYD, YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' şeklinde açıklamalar yapıldığını görüyoruz.

SOÇİ'DEKİ SURİYE TOPLANTISI

Soçi'de Suriye Ulusal Diyalog Konferansı gerçekleÅŸtirildi. Soçi zirvesinde bir takım aksaklıklar oldu hatalar yapıldı. Rejim Ä°dlib'de çatışmasızlık kararını ihlal ediyor.'

Kılıçdaroğlu'nun PYD YPG'nin terör örgütü olduğunu ifade etmesi memnuniyet verici ama hala CHP içerisinde PYD YPG'ye terör örgütü diyemeyen onlara destek veren bir takım seslerin olduğunu da görüyoruz. Bizim rejimle herhangi bir temasımız söz konusu değil. Şu anda öyle bir temasın kurulması da söz konusu değil.'

KILIÇDAROĞLU'NA ''ESAD' CEVABI

KılıçdaroÄŸlu'nun PYD YPG'nin terör örgütü olduÄŸunu ifade etmesi memnuniyet verici ama hala CHP içerisinde PYD YPG'ye terör örgütü diyemeyen onlara destek veren bir takım seslerin olduÄŸunu da görüyoruz. (Suriye'de) Bizim rejimle herhangi bir temasımız söz konusu deÄŸil, ÅŸu anda öyle bir temasın kurulması da söz konusu deÄŸil.

ABD'NÄ°N TÃœRKÄ°YE ZÄ°YARETLERÄ°

Tillerson'ın ziyareti kendi talepleri üzerine gerçekleÅŸiyor. McMaster benim davetlim olarak Türkiye'ye gelecek. Bu ziyaretler önemli çünkü biz Amerika BirleÅŸik Devletleri ile güvenin yeniden tesisi için bir çaba içerisindeyiz ama bu güveni saÄŸlayacak olan da aynı zamanda Amerikan yönetiminin sahada atacağı somut adımlardır. PYD'ye verilen destek meselesini biliyorsunuz. Hakan Atilla davasını biliyoruz. Bunlar müttefiklik iliÅŸkisine sığmayan uygulamalar.

AFRÄ°N'DE TANKA SALDIRI

Tankımızı vuran silahın menşei ile ilgili inceleme devam ediyor. O incelemenin raporu geldikten sonra gerekli değerlendirmeyi yapacağız.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.