Sosyal Medya

Güncel

ABD'li Bakan Tillerson Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin Afrin Harekatı sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışman McMaster önümüzdeki hafta Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Terör örgütü YPG'ye ABD'nin verdiği silahlar ve Türkiye'nin Menbiç'e yönelik operasyon hazırlığı ziyaretlerin ana gündem maddesi olacak.



Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik Zeytin Dalı Harekatı ve Türkiye'nin Menbiç'teki teröristleri de temizleme kararlığı ile iliÅŸkilerin iyice gerildiÄŸi ABD, çıkarma yapacak. ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster ve DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edecek.

18-02/06/bak.jpg

Ziyaretlerde baÅŸta Zeytin Dalı Harekâtı ve Suriye'deki durum olmak üzere pek çok konunun görüşülmesi bekleniyor. Görüşmelerde Menbiç'teki ABD askeri varlığının da ele alınacağı tahmin ediliyor.

ABD, terör Ã¶rgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımını sürdürüyor. Dün yeni konvoy görüntüleri ortaya çıkmıştı. Pentagon'un teröristlere gönderdiÄŸi silahın miktarı, 5 bin TIR'ı aşıyor.

Ankara, başından beri müttefikinden YPG ile işbirliğini sonlandırmasını istiyor.

ABD Türkiye'ye verdiÄŸi söze raÄŸmen, teröristlerin kontrol ettiÄŸi Menbiç'e yapılacak operasyonu da engellemeye çalışıyor.

Son olarak bugün Türkiye sınırının hemen karşısında yer alan ve YPG’nin kontrol ettiÄŸi Tel Abyad'da ABD askerleri görüntülendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.