Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bakan Kurtulmuş'tan Bangladeş hükümetine ortaklık önerisi

İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için Bangladeş'te bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Bangladeş Hükümeti evlerinden ayrılmak zorunda bırakılmış ve bu kardeş ülkeye sığınmış yüz binlerce Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapıyor.” dedi. Bakan Kurtulmuş, Bangladeş Hükümeti'ne, Arakanlı Müslümanların istihdamının önünün açılması amacıyla ortak proje geliştirme önerisinde bulundu.



Kültür ve Turizm Bakanı Numan KurtulmuÅŸ, BangladeÅŸ’in baÅŸkenti Dakka’da gerçekleÅŸtirilen Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) 10. Turizm Bakanları Konferansı’na katıldı.

Bakanı Numan KurtumuÅŸ, konferans programı kapsamında BagladeÅŸ BaÅŸbakanı Sheikh Hasina ile görüştü. Bakan Numan KurtulmuÅŸ, görüşmede BagladeÅŸ Hükümeti’ne Myanmar sınırındaki kamplarda yaÅŸayan Arakanlı Müslümanların istihdamı konusunda ortak çalışma önerisinde bulundu.

WhatsApp_Image_2018-02-06_at_12.43.48

Arakanlı Müslümanların çalışma hayatına kazandaırılması için Türk iÅŸ adamlarının da giriÅŸimleri olduÄŸunu belirten Bakan Numan KurtulmuÅŸ, Arakanlıların asgari ücretlerinin yarısının gönüllü Türk iÅŸ adamları tarafından karşılanarak BagladeÅŸ’te üretim faaliyetlerine katılmaları yönünde projeler üretilebileceÄŸini söyledi.

WhatsApp_Image_2018-02-06_at_12.43.52

Bakan Numan KurtulmuÅŸ, daha sonra Tükiye adına bir sunum yaptı, BangladeÅŸ Hükümetine, Arakanlı Müslümanlara gösterdikleri evsahipliÄŸi dolayısıyla teÅŸekkür etti, “BangladeÅŸ Hükümeti sadece bu önemli etkinliÄŸe deÄŸil aynı zamanda evlerinden ayrılmak zorunda bırakılmış ve bu kardeÅŸ ülkeye sığınmış yüz binlerce Arakanlı Müslümana da ev sahipliÄŸi yapmaktadır.” dedi.

WhatsApp_Image_2018-02-06_at_12.43.51

Konferasnsın, bölgesel bütünleşme ve sosyoekonomik kalkınma için itici güç olan turizmin potansyelinin farkına varılması noktasında üye devletler arasındaki ilişkiyi kuvvetlendiren önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Numan Kurtulmuş, bu amaç doğrultusunda özellikle yoksulluğu azaltmayı hedefleyen, kültürel ve doğal mirasın korunmasını sağlayan sürdürülebilir turizm politikaları üretilmesi konusunda fikir alışverişi yapılmasının önemini vurguladı.

WhatsApp_Image_2018-02-06_at_12.43.56

Dünya nüfusunun yüzde 25’inden fazlasını oluÅŸturan Ä°Ä°T üye ülkelerinin, gelen turist sayısında yüzde 15’ten az, turizm gelirlerinde ise sadece yüzde 10’luk bir paya sahip olduÄŸunu aktaran Bakan Numan KurtulmuÅŸ, şöyle devam etti:

“Ä°Ä°T ülkeleri küreselleÅŸmeden faydalanma açısından en iyi konumda olan ülkeler arasındadır. Bu ülkelerin zengin tarihleri, kültürleri ve turizm potansiyelleri global bir ekonomide etkin bir rekabet için bölgesel bir iÅŸbirliÄŸine saÄŸlam bir arka plan oluÅŸturmaya hizmet etmektedir. GeliÅŸen turizm sektörü ve yeni coÄŸrafyalardan gelen ziyaretçiler aracılığıyla oluÅŸan bu büyük avantajımızdan faydalanmak için daha çok çalışmalıyız.”

WhatsApp_Image_2018-02-06_at_12.43.55_1

Turizmin aynı zamanda bir yumuÅŸak güç aracı olduÄŸunu ve dünya barışına katkıda bulunduÄŸunu vurgulayan Bakan Numan KurtulmuÅŸ, “Turizm özellikler birçok Batı ülkesinde Ä°slamfobiya olarak yayılan yabancı düşmanlığına karşı yapmış olduÄŸumuz mücadelede bize yardımcı olmaktadır. Bu noktada, geçtiÄŸimiz aralık ayında Ä°stanbul’da toplanan Ä°Ä°T Liderleri Zirvesi’nde DoÄŸu Kudüs’ün Filistin’in iÅŸgal altındaki baÅŸkenti olduÄŸunun tanınması göz ardı edilmemelidir. Ä°Ä°T ülkeleri arasındaki iÅŸbirliÄŸi ve birlik daha da desteklenmeli ve geniÅŸletilmeildir. Bu manada turizm diplomasinin bir aracı olma özelliÄŸine sahiptir. Türkiye Hükümeti adına, Kudüs olayında güçlü bir duruÅŸ sergileyen Ä°Ä°T üye ülkelerine tekrar teÅŸekkür ve sükranlarımı iletiyorum.” diye konuÅŸtu.

Bakan Numan Kurtulmuş, ayrıca Gambiya Kültür ve Turizm Bakanı Hamat N.K. Bah ve Irak Kültür ve Turizm Bakanı Fryad F. Hassan ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

WhatsApp_Image_2018-02-06_at_12.43.55

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.