Sosyal Medya

Güncel

Rusya Türkiye'den yardım istedi

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de düşürülen Rus uçağının enkazına ulaşabilmek için Türkiye'den yardım istedi. Pilotun cenazesi Türkiye'nin yardımıyla ülkesine ulaştırılacak.



Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 3 Åžubat’ta Ä°dlib'de düşürülen Rus Su-25 savaÅŸ uçağının enkazında yapılacak tetkiklerin, saldırıyı yapanların bulunması için büyük önem taşıdığı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA RUSYA'YA GÖNDERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de bulunan uçağın enkazına ulaÅŸmak için Türkiye'den yardım istemiÅŸti. Pilotun cenazesi Türkiye'nin yardımıyla Rusya'ya gönderildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Enkaza ulaÅŸmak için Türkiye’den de yardım istendiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, "Uçağın düşürülmesinde kullanılan füze tipini, üretildiÄŸi yeri ve Suriye'ye teslimat yollarını tespit edilmek için enkazın detaylı ÅŸekilde incelenmesi gerekiyor" ifadesi kullanıldı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan cumartesi günü yapılan açıklamada, Ä°dlib'deki gerilimi azaltma bölgesi üzerinde uçuÅŸ yapan Rus Su-25 savaÅŸ uçağının düşürüldüğü ve pilotun hayatını kaybettiÄŸi bildirilmiÅŸti.

Son bir haftadır Suriye'deki Beşşar Esad rejimi ve Rus savaş uçaklarının İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik düzenlediği hava saldırılarında hastaneler, camiler, yerleşim yerleri ve mülteci kampları hedef alınırken, söz konusu saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.